تاثیر رنگ دانه طبیعی آلگاسان بر عملکرد و کیفیت گوشت بلدرچین ژاپنی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 53، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_IJAS-53-2_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 195
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
استادیار، مرکز تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی استان لرستان، خرم آباد، ایران
استادیارگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی تاثیر رنگ دانه آلگاسان بر عملکرد و کیفیت گوشت بلدرچین با چهار تیمار، سه تکرار و ۱۷ جوجه در هر تکرار، در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. جیرههای آزمایشی شامل ۱- جیره پایه (شاهد)، ۲- جیره پایه + ۱/۰ درصد پودر آلگاسان، ۳- جیره پایه + ۲/۰ درصد پودر آلگاسان و ۴- جیره پایه + ۳/۰ درصد پودر آلگاسان بودند. علاوه بر اندازهگیری میانگین افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل خوراک، وزن زنده، وزن لاشه، بازده لاشه، در ۳۸ روزگی، برای بررسی کیفیت گوشت، دو قطعه بلدرچین نر به صورت تصادفی از هر تکرار (شش پرنده در هر تیمار) انتخاب و کشتار شدند. داده های حاصل با نرم افزار SAS آنالیز و میانگینها با آزمون دانکن مقایسه شدند. اثر سطوح مختلف رنگ دانه در جیره بلدرچین ها، بر میانگین افزایش وزن بدن، مقدار خوراک مصرفی، ضریب تبدیل خوراک و وزن زنده، معنی دار نبود. اما در مقایسه با سایر تیمارها، بیشترین وزن لاشه در تیمار ۱/۰ درصد (۳۳/۱۱۸ گرم)، بالاترین بازده لاشه در تیمار ۳/۰ درصد (۳۶/۷۳ درصد)، بیشترین تراکم نوری در تیمار ۱/۰ درصد (۰۲۹/۲، ۲۶۸/۱ و ۲۴۹/۲ درصد) و بیشترین ظرفیت نگهداری آب در تیمار ۳/۰ درصد (۷۲۰/۴) آلگاسان مشاهده شد (۰۵/۰P≤). کمترین مقدار pH گوشت، درصد افت خونابه و درصد افت وزنی پس از پخت را به ترتیب تیمارهای شاهد (۳۴۲/۶)، ۲/۰ درصد (۰۵۵/۱۳ درصد) و ۳/۰ درصد (۹۸۵/۱۹ درصد) آلگاسان نشان دادند (۰۵/۰P≤). در مجموع، این پژوهش نشان میدهد که رنگ دانه آلگاسان میتواند در بهبود احتمالی برخی فراسنجههای عملکردی و کیفیت گوشت بلدرچین، موثر باشد.کلیدواژه ها
افزایش وزن, بلدرچین ژاپنی, جلبک, لاشه, رنگ دانه آلگاساناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.