بررسی تاثیر نوع سنگدانه و الیاف بر خصوصیات رئولوژی و مکانیکی بتن سنگین مقاومت بالا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی مصالح و سازه های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCNMS09_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیس جلالپور بارفروش

دانشجوی دکتری عمران سازه، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

علیرضا میرزاگلتبار

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

هادی نظرپور

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

سیدمحمدحسین رضوی

استادیار، موسسه آموزش عالی صالحا ن

چکیده

بتن به دلیل ارزان بودن و خواص مکانیکی رضایت بخش، پرمصرف ترین ماده برای محافظ راکتور است. اجزای سنگدانه بتن که حاوی مخلوطی از عناصر سنگین است، نقش مهمی در بهبود خواص محافظ بتن ایفا می کند . چگالی بتن سنگین بر اساس وزن مخصوص سنگدانه و خواص سایر اجزای بتن است. بتن هایی با وزن مخصوص بالاتر از ۲۶۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب، بتن سنگین و سنگدانه هایی با وزن مخصوص بالاتر از ۳۰۰۰ کیلوگر م بر متر مکعب سنگدانه های سن گین نامیده می شوند. برخی از مواد معدنی طبیعی که به عنوان سنگدانه در بتن با چگالی بالا استفاده می شوند عبارتند از هماتیت، مگنتیت، لیمونیت، باریت و برخی از سنگدانه های مصنوعی از جمله موادی مانند براده های فولادی و آهن. مواد معدنی مانند بوکسیت، سنگ آهن آبدار یا سرپانتین که همگی کمی سنگین تر از بتن با وزن معمولی هستند. در این پژوهش خصوصیات رئولوژی و مقاومتفشاری بتن سنگین با بررسی تاثیر نوع سنگدانه و الیاف فولادی مورد بررسی قرار گرفت. نتابج نشان داد استفاده از سنگدانه های سنگین و فولادی سبب کاهش کارایی بتن تازه می گردد. استفاده از مصالح سنگین مگنتیتی به جای شن طبیعی منجر به افزایش ۱۹ درصدی مقاومت فشاری در سن ۲۸ روز گردیده است.

کلیدواژه ها

مقاومت فشاری، الیاف فولادی، بتن سنگین، سنگ دانه مگنتیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.