نقش سلبی و ایجابی ساختار دو قطبی در تشدید بحران سوریه (۲۰۲۱-۲۰۱۱)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های راهبردی سیاست، دوره: 12، شماره: 44
  • کد COI اختصاصی: JR_QPSS-12-44_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدرضا موسوی نیا

دانشیار روابط بین‍الملل دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

سید محمد امین آبادی

دانشجوی دکتری روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

چکیده

تعارض و بحران وجود دارد و بر اساس این که نظام بین‍الملل از چه ساختاری برخوردار باشد؛ ماهیت بحران‍ها، پیامدهای‍ آنها‍، نحوه‍ مدیریت و نیز الگوی رفتاری بازیگران منطقه‍ای و بین‍المللی متفاوت خواهد بود. پرسش اصلی این است که نقش سلبی و ایجابی ساختار دوقطبی چگونه در تشدید بحران سوریه موثر بوده است؟ فرضیه اصلی این است که فقدان محدودیت‍های سیستمیک نظام دوقطبی دوران جنگ سرد که تعارضات هویتی، ایدئولوژیک و ژئوپلیتیک را در منطقه خاورمیانه محدود کرده بود و حلول این ساختار دو قطبی در سطح منطقه‍ای از طریق بازی با حاصل جمع جبری صفر بین دو  قطب منطقه‍ای شامل ایران و عربستان همراه با متحدین منطقه‍ای و بازوان نیابتی خود در سوی دیگر از دو منظر سلبی و ایجابی موجب تشدید بحران سوریه شد. در این مقاله چگونگی تعینات ساختاری به صورت سلبی و ایجابی در دو سطح سیستمیک و منطقه‍ای که بحران سوریه را به شدت متاثر نمود، تبیین می‍شود.

کلیدواژه ها

ساختار, بحران بین المللی, دو قطبی, ثبات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.