واکاوی رابطه بین طوفانهای گرد و غبار با شاخص پیوند از دور AMO در شهرستان بم
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی فرسایش بادی و طوفان های گرد و غبار
- کد COI اختصاصی: ISADMC05_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 307
نویسندگان
استاد اقلیمشناسی و عضو هیئت علمی گروه جغرافیا، دانشگاه یزد
دانشجوی کارشناسی ارشد آب وهواشناسی، دانشگاه یزد
دانش آموخته کارشناسی ارشد آب وهواشناسی، دانشگاه یزد
چکیده
کشور ایران از یک طرف کشوری به نسبت خشک و نیمه خشک می باشد و از طرف دیگر به دلیل واقع شدن در شرق بیابانهای عراق و سوریه که محل عبور بادهای غربی سیاره ای هستند، اغلب در معرض طوفانهای غباری قرار دارد. هدف اصلی پژوهش حاضر، شناسایی اثر الگوهای پیوند از دور بر تعداد روزهای غباری در استان کرمان است ، برای این منظور ایستگاه بم که هم دارای آمار بلند مدت بوده و هم از نظر جغرافیایی مناطق شرقی استان را پوشش می دهد، انتخاب شد. دادههای مورد نیاز این پژوهش یکی تعداد روزهای گرد و غباری در ایستگاههای منتخب و دیگری داده الگوی پیوند از چند دهه ای اطلس شمالی ((AMOکه به ترتیب از سازمان هواشناسی کشور و مرکز ملی جوی اقیانوسی ( نوآ) در دوره ی آماری ۱۹۸۸ تا ۲۰۱۷ دریافت شدند. برای بررسی زمانی - مکانی طوفانها، ویژگی های آمار توصیفی برای مقیاسهای زمانی مختلف (فصلی ) برای ایستگاه بم ، محاسبه شد. نتایج نشان داد که الگوی AMO بر تعداد روزهای غباری در بم موثرتر است .کلیدواژه ها
الگوی چند دهه ای اطلس شمالی ، طوفان گرد و غبار، رگرسیون، شهرستان بم .اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.