مقایسه راندمان جذب دو نوع تله رسوبگیر فرسایش بادی ، BSNE و سیفونی ۳
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی فرسایش بادی و طوفان های گرد و غبار
- کد COI اختصاصی: ISADMC05_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 298
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، ایران
استاد گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، ایران
پژوهشگر، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، ایران
استادیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، ایران
چکیده
فرسایش بادی و طوفانهای گرد و غبار یکی از مشکلات اصلی مناطق خشک و بیابانی دنیاست . تاکنون در جهان تله های رسوبگیر مختلفی به منظور استفاده در ایستگاههای فرسایش بادی ، ابداع و معرفی شده است . به عنوانمثال می توان به تله های رسوبگیر BSNE، SUSTRA، MWAC ، WDFG، SIERRA و SARTORIUS اشاره کرد. هریک از این تله های رسوبگیر مزایا و معایبی در نمونه گیری ذرات بادرفتی دارند و راندمان جذب و نگهداشت ذرات متفاوتی دارند. رسوبگیر سیفونی نسخه سه (Siphon-۳) یک رسوبگیر کم هزینه با قابلیت ساخت آسان با هدف افزایش راندمان جذب و نگه داشت رسوبات ، برای اولین بار در ایران وجهان طراحی و ساخته شد. در این نمونه رسوبگیر، سعی شده تا با رعایت ویژگی های آئرودینامیکی ، کمترین تغییر در سرعت و تلاطم باد قبل از ورود آن به دهانه رسوبگیر ایجاد شود. در نتیجه ریزش یا هدر رفت رسوب در محل دهانه رسوبگیر به حداقل کاهش یافته و راندمان جذب و هدایت ذرات حمل شده از دهانه به مخزن رسوبگیر به حداکثر ممکن رسیده است . در پژوهش حاضر راندمان جذب دو نوع تله رسوبگیر فرسایش بادی ، BSNE (طراحی و ساخت در ایالات متحده) و سیفونی نسل ۳ (طراحی و ساخت ایران)، در طونل باد مقایسه شده است . نتایج نشان داد که راندمان رسوبگیر سیفونی ۳ در تمام سرعت های باد تحت آزمایش بیش تر از مدل BSNE بوده و از میانگین ۹۳ درصد فراتر می رود.کلیدواژه ها
تله رسوبگیر سیفونی نسل ۳، راندمان جذب، فرسایش بادی ، تونل باد، رسوبات بادی .اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.