داستانهای پارسی به روایت نویسندگان غیر پارسی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی ادبیات فارسی و پژوهشهای میان رشته ای
  • کد COI اختصاصی: NCPLIR01_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 829
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا مدرس

چکیده

در اواخر قرن هجده و اوایل قرن نوزدهم میلادی و اوج گیری مکتب رمانتیسم در اروپا، نویسندگان بسیاری برای آفرینش ادبی از ادبیات شرق بهره جستند. تامس مورنیز در خلق شعر روای بلند خود به نام «لاله رخ» (Lalla rookh, 1817) تاریخ و فرهنگ و داستانهای کهن ادب فارسی را چنان به هم پیوند زد که در نهایت تصویری غنی و گیرا از ایران پیش روی خواننده غربی قرار گرفت. ادوارد سعید نظریه پرداز فلسطینی- آمریکایی، با مطرح کردن نظریه شرق شناسی (Orientalism, 1979) دریچه جدیدی در مطالعات ادبی گشود و چنین اظهار داشت که توصیف خواهد بود. تئوری سعید شاخه هایی چون ادبیات، سیاست و جامعه شناسی را در هم آمیخت و خوانشی نو از ادبیات شرق نگر غربی ارائه داد. این نوشتار بر آن است تا شعر لاله رخ اثر تامس مور را مورد بررسی قرار داده و بهره گیری سیاسی و اجتماعی شاعر از داستانهای ایرانی و به ویژه داستانهای شاهنامه را در قالب نظریه شرقشناسی ادوارد سعید مورد مداقه قرار دهد.

کلیدواژه ها

ادبیات ایران، ادبیات انگلیس، تامس مور، شرق شناسی، تاریخ، جامعه شناسی، سیاست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.