عشق زمان را در مینوردد : بررسی تلمیحات اشعار لرد بایرون به ایران وآیین زرتشتی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: نخستین همایش ملی ادبیات فارسی و پژوهشهای میان رشته ای
- کد COI اختصاصی: NCPLIR01_132
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1750
نویسندگان
چکیده
لرد بایرون شاعر انگلیسی علاقه خاصی به مشرق زمین و بخصوص ایران باستان داشت. انتشار اولین مجموعه اشعار بایرون تحت عنوان « ساعات فراغت » انتقاد شدید بسیاری از چهره های ادبی آن زمان را برانگیخت . انتقادها و تهمت های شایعه پردازان شاعر جوان را سخت آزرده خاطر کرده بود . به همین دلیل بایرون جوان در سال 1809 میلادی سرزمین مادریش را ترک کرد. هدف این مقاله، بررسی تلمیحات اشعار لرد بایرون بهایران و آیین زرتشتی است. بایرون برخوردی دوگانه با ایران و تفکر ایرانی داشته است . این شاعر بلند آوازه از یک سو پادشاه ایرانی، نادرشاه افشار را خون ریز و جلاد معرفی می کند و از سوی دیگر از حافظ شاعر بزرگ ایرانی به نیکی یاد می کند؛ گاهی از آیین زرتشت به عنوان آئینی اهریمنی یاد می کند و گاهی زرتشت را « نیک کردار » می نامد. بایرون برای توجیه آشفتگی قهرمانان اشعار خود از دوگانگی آیین زرتشت بهره می برد . شیفتگی بایرون به ایران و آیین ایرانیان به اندازهای است که حس منفی او را نسبت به شرق و آنچه یونانی نیست کمرنگ می کند. گر چه بایرون یونان را خاستگاه تمدن می داند و به بسیاری از تمدن ها به چشم حقارت می نگرد، در تلمیحات شعری و ارجاعات وی به ایران و آیین زرتشتی هیچ برخورد نژاد پرستانهای دیده نمی شود.کلیدواژه ها
لرد بایرون، ایران، آیین زرتشت، رمانتیسممقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.