تحلیل آرایش واژگانی نامه های آغازینِ تاریخ بیهقی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی ادبیات فارسی و پژوهشهای میان رشته ای
  • کد COI اختصاصی: NCPLIR01_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1003
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره هاشمی

دانشجوی دکتری ادبیات فارسی- دانشگاه فردوسی

نرجس منفرد

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان شناسی- دانشگاه فردوسی

چکیده

در مقاله حاضر نگارندگان به بررسی آرایش واژگانی نامه های آغازین امیرمسعود به اطرافیانش و پاسخ های ایشان به وی در تاریخ بیهقی پرداخته اند. هدف از این پژوهش شناخت نوع آرایش واژگانی (SVO,SOV و ...) و تحلیل سک بیهقی بر اساس آن در این نامه هاست. این تحقیق با استفاده از متغیرهای بالقوه فوق (potential variable) از روشی توصیفی - تحلیلی و از دیدگاهی سبک شناختی برخوردار است و در صدد استپاسخ به این سؤالاتست: نوع آرایش واژگانی برجسته در نثر بیهقی کدام است؟ و ارتباط بسامد این نوع آرایش با محتوای متن چه بوده است؟ آیا بیهقی آرایش واژگانی منحصربفردی دارد؟ میزان هنجارگریزی و ادبیت نثر بیهقی با توجه به کاربرد آرایش واژگانی چگونه بوده است؟ و در نهایت به این نتیجه می رسد که بیهقی به طور هدفمند از الگوهای ساختاری- نقشی خاصی برای بیان معانی و اغراض مورد نظرش آگاهانه استفاده کرده است.

کلیدواژه ها

آرایش واژگانی، رده شناسی، نامه های مسعود، تاریخ بیهقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.