سیاست شناسایی جرائم در بستر رمزارزها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی روانشناسی جرم
  • کد COI اختصاصی: CPSYP01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا وهبی

دانشجوی دکتری حقوق کیفری و جر مشناسی، مترجم و مدرس دانشگاه

علیرضا زارع

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

چکیده

رمزارزها با خلق بیتکوین در اواخر سال ۲۰۰۸ توسط شخص یا اشخاصی با نام ساتوشیناکاماتو ایجاد شدند.رمزارزها نوعی ارز دیجیتال و شیوهای برای انتقال وجه الکترونیکی میباشند که مبتنی بر بلاکچین و به صورترمزنگاری شده می باشند. اکنون که بیش از یک دهه از تشکیل نخستین رمزارز می گذرد، محبوبیت و ارزش رمزارزهادر بازارهای جهانی روز به روز بیشتر می شود، به نحوی که امروزه شاید کمتر کسی باشد که رمزارزها را نشناسد.اگرچه ماهیت و خصوصیات رمزارزها به شکلی می باشد که ممکن است ارتکاب بسیاری از جرائم از جمله پولشویی،کلاهبرداری و تامین مالی تروریسم را تسهیل کند ، اما برخی از این خصوصیات، مزایای بسیاری برای تجارت جهانیبه همراه داشت هاست. از این روی، باید ضمن بررسی ماهیت و خصوصیات رمزارزها، جرائمی که ممکن است در حوزهرمزارزها ارتکاب یابد، شناسایی کرد تا همچون سایر جرائم با اتخاد تدابیر پیشگیرانه، بتوان از ارتکاب آنها جلوگیریبه عمل آورد.

کلیدواژه ها

رمزارزها، بلاکچین، مبارزه با تامین مالی تروریسم، مقابله با پولشویی و کلاهبرداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.