جامعه شناسی در شعر عارف قزوینی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی ادبیات فارسی و پژوهشهای میان رشته ای
  • کد COI اختصاصی: NCPLIR01_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی محمودی

استادیار زبان و ادبیات فارسی

جواد بهرامی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

ادبیات نمی تواند از تأثیر محیط اجتماعی برکنار بماند. افکار، عقاید و اندیشه ها تابع احوال اجتماعی میباشند و متقابلاً روی اوضاع اجتماعی تأثیر میگذارند. عصر مشروطه یک دوره ی بسیارم مهم در تاریخ ماست. در این دوره آزادیخواهان و مشروطه طلبان علیه طبقه ی بیدادگر قیام می کنند و هرکس به قدر دانش و بینش خود در این عرصه گام برمی دارد و برای روشن ساختن افکار ملت محروم و ستمدیده ی ایران کوشش می کند. در زمان مشروطیت ادبیات به عنوان یک رسانه ی ملی نقش بسزایی در آگاه کردن مردم دارد. عارف قزوینی یکی از برجسته ترین شاعران مشروطیت است که با سرودن اشعار مؤثر و گیرا سهم عمده ای در بیداری مردم داشته است . او از جامعه ی خود سخت انتقاد می کند و به دنبالرهایی از وضع موجود است .در این مقاله سعی شده است تا آزادیخواهی، استقلال طلبی ، مبارزه با استعمار و بیدار ساختن مردم در اشعار عارف قزوینی مورد بررسی قرار داده شود.

کلیدواژه ها

عارف، جامعه شناسی، مشروطیت ،آزادیخواهی ، شعر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.