طراحی صنعتی ،آموزش و اشتغال

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: CARSE07_264
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه قوام

مربی ، تهران خیابان پیروزی ، خیابان شکوفه

مریم علیمحمدی

مربی، تهران ، امیر آباد شمالی ، خیابان فرشی مقدم ، میدان ایثار

چکیده

در تاریخ ۹ / ۹ / ۱۳۹۷ سرفصل دروس رشته طراحی صنعتی پس از گذشت بیست و سه سال تغییر کرد، برخی از دروس حذف ویارئوس مطالب ارائه شده در آنها تغییر کرد، همچنین دروس جدیدی اضافه شد. تغییر بعضی سرفصل های رشته طراحی صنعتی منجربه بهبود عملکرد، کارایی بهتر، به روز شدن دروس و بهبود یاد دهی و یادگیری است. در این مقاله به بررسی روند تحول رشته طراحیصنعتی در دانشگاه های ایران و تاثیر تغییرات اعمال شده بر میزان اشتغال فارغ التحصیلان وارتقاء سطح کیفی آموزش طراحیصنعتی در دانشگاه می پردازیم. در این راستا ابتدا به معرفی رشته طراحی صنعتی و جایگاه آن پرداخته، سپس سه سرفصل مصوببرای این رشته شامل: سرفصل مربوط به سال ۱۳۴۷ ، سرفصل مصوب ۱۳۷۴ و درنهایت آخرین آن مصوب ۱۳۹۷ را بررسی نمودیم.در طی بررسی های انجام شده برروی دروس ارائه شده در دوره های متفاوت این سوال مطرح بود که هر یک از این تغییرات چهتاثیری بر میزان آموزش مهارت های کاربردی دانشجویان دارد؟ آیا رشته طراحی صنعتی با توجه به پتانسیل های آن توانسته استاشتغال زایی لازم را داشته باشد؟ در نهایت با بررسی درس های اضافه شده به سرفصل رشته طراحی صنعتی و در نظر گرفتن عواملی چون استفاده از اساتید متخصص و مجرب در زمینه دروس جدید، رعایت سرفصل ها، استفاده از منابع طراز اول و به روز کردن مداومآنها، تلاش و انگیزه دانشجویان برای کسب مهارت های کاربردی و ارتقاء توانایی ها، اعتماد سازی میان طراحان صنعتی وتولیدکنندگان و همکاری نزدیک صنعت با دانشگاه می توان امیدوار بود که فرایند جذب و اشتغال فارغ التحصیلان این رشته تسهیلگردد. همچنین آموزش متناسب با نیاز جامعه، کسب مهارت های کاربردی، برقراری ارتباط موثر میان صنعت و دانشگاه در کنار آشنانمودن دانشجویان و اساتید با روندهای به روز طراحی در دنیا منجر به پیشرفت و تاثیرگذاری هر چه بیشتر این رشته در کشورخواهد شد. با توجه به گرایش هایی مانند: طراحی خدمات، طراحی رابط کاربری، طراحی سیستم و حوزه هایی از این قبیل امروزهپروسه طراحی دیگر لزوما منجر به ارائه محصول ملموس نخواهد شد، در نتیجه آشنایی دانشجویان با گرایش های جدید طراحی وفراهم کردن زمینه برای آشنایی، پیشرفت و ادامه تحصیل طراحان صنعتی در گرایش های متفاوت ضروری به نظر می رسد. اینهدف زمانی محقق می شود که در کنار ارتقاء دانش اساتید و دانشجویان چارچوب درسی آموزشی عالی نیز با تغییرات دنیای طراحیهمراه بوده و به روز شود.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی درسی ، طراحی صنعتی ، آموزش عالی ، دانشگاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.