اصلاح محدودیتهای روش الگوریتم ژنتیک به روش ترکیبی Hillclimber در بهینه سازی بهره برداری از سیستمهای توزیع آب

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE03_580
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بنفشه نوروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، سازه های آبی دانشگاه شهید باهنر کرمان

غلامعباس بارانی

استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

الگوریتم ژنتیک یکی از روشهای قدرتمند در مسایل قدرتمند در مسایل بهینه سازی می باشد که بر مبنای تئوری تکامل داروین شکل گرفته است. کاربرد متغیرهای طراحی رمزگذاری شده به جای متغیرهای واقعی، امکان ترکیب با دیگر روشهای بهینه سازی، کثرت تعداد ارزیابی، استقلال این روش از فضای طراحی مساله و استفاده از چندین نقطه جستجو به طور همزمان از ویژگی های ممتاز این روش به شمار می رود. یکیک از محدودیت های این روش، شناسایی دقیق نقطه بهینه در فضای جواب می باشد، لذا در این مقاله به منظور افزایش توانایی روش الگوریتم ژنتیک، از روش Hook-Jeeves که یکی از روشهای جستجوی مستقیم Hillclimber می باشد، جهت ترکیب با روش الگوریتم ژنتیک استفاده شده و نتایج حاصل از این ترکیب در مورد بهینه سازی بهره برداری از یک سیستم توزیع آب فرضی، با روش الگوریتم ژنتیک خالص مقایسه و دقت جوابهای به دست آمده مورد ارزیابی واقع گردیده است. در همه موارد ،‌ژنتیک ترکیبی نتایج قابل قبولی ارائه داده و نتایج حاصل از الگوریتم ژنتیگ خالص را تا بیش از 2/8٪ اصلاح نموده است.

کلیدواژه ها

آنالیز حساسیت ، الگوریتم ژنتیک ، روشهای ترکیبی ، بهینه سازی بهره برداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.