بررسی تاثیر عدم تقارن رفتار هزینه بر سیاست های تقسیم سود با تاکید نقش تعدیل کنندگی بر ساختار مالکیت در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: MPCONF09_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 745
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد نورانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته حسابداری مدیریت -دانشگاه غزالی - واحد قزوین ایران

مهدی خلیلی

عضو هیئت علمی دانشگاه کار قزوین

چکیده

سیاست تقسیم سود نشان دهنده مقدار مبلغی از سود خالص می باشد که شرکت ها از یک سو اقدام به توزیع آن بین سهام داران مینمایند و از سوی دیگر اقدام به انباشته نمودن آن در شرکت می نمایند، به عبارت دیگر سیاست تقسیم سود شرکت را، تخصیص سودحاصله میان سهامداران یا انباشته کردن سود در شرکت می گویند.از این رو تحقیق حاضر باهدف بررسی تاثیر عدم تقارن رفتار هزینه برسیاستهای تقسیم سود با تاکید نقش تعدیل کنندگی بر ساختار مالکیت در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهرانمی باشد.در این تحقیق جهت آزمون فرضیه ها از آزمون های آزمون f لیمر و هاسمن استفاده شده است. همچنین جهت بررسی هر یک از فرضیه ها از مدل های رگرسیونی استفاده گردید. نمونه آماری مشتمل ۱۲۵ شرکت برای دوره زمانی سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷ موردبررسی قرارگرفته شد. نتایج نشان داد که رفتار نامتقارن هزینه ها بر سیاست تقسیم سود شرکتها تاثیر معکوس و معناداری دارد وساختار مالکیت خانوادگی بر رابطه بین رفتار نامتقارن هزینه ها و سیاست تقسیم سود شرکتها تاثیر مستقیم و معناداری دارد همچنینساختار مالکیت نهادی بر رابطه بین رفتار نامتقارن هزینه ها و سیاست تقسیم سود شرکتها تاثیر معکوس و معناداری دارد و در نهایتساختار مالکیت دولتی بر رابطه بین رفتار نامتقارن هزینه ها و سیاست تقسیم سود شرکتها تاثیر معکوس و معناداری دارد.

کلیدواژه ها

عدم تقارن رفتار هزینه، سیاست های تقسیم سود، ساختار مالکیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.