مطالعه آثار نااستوکیومتری سایت A بر کارایی کاتالیست پروسکایت ۶FeCoO۲La در احتراق کاتالیستی پروپان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری های جدید در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: NTOGP04_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عبادی

گروه مهندسی شیمی ، دانشکده مهندسی شیمی ، دانشگاه صنعتی قوچان، صندوق پستی ۹۴۷۷۱۷۷۸۷۰، خراسان رضوی ، ایران

مجتبی ساعی مقدم

گروه مهندسی شیمی ، دانشکده مهندسی شیمی ، دانشگاه صنعتی قوچان، صندوق پستی ۹۴۷۷۱۷۷۸۷۰، خراسان رضوی ، ایران

امیرحسین شهبازی کوتنائی

گروه مهندسی شیمی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد ماهشهر، ماهشهر، ایران

بهاره تنهایی

گروه مهندسی شیمی ، دانشکده مهندسی شیمی ، دانشگاه صنعتی قوچان، صندوق پستی ۹۴۷۷۱۷۷۸۷۰، خراسان رضوی ، ایران

چکیده

انتشار ترکیبات آلی فرار((VOCs خطرات زیست محیطی جدی ، مانند ایجاد مه دود فتوشیمیایی و تخریب لایه ازن را به همراه دارد. لذا آلودگی هوا یکی از مهم ترین معضلات زیست محیطی قرن اخیر است که به دلیل سرطانزایی ، سلامت انسانها را تهدید می کند. بدین سبب اهمیت کاهش آنها توجه خاصی را به خود جلب کرده است . احتراق کاتالیستی به عنوان یکی از امیدوارکننده ترین استراتژی ها برای حذف و کاهش VOCs در نظر گرفته می شود. در این پژوهش از پروسکایت های دوگانه ی کاتالیزوری استفاده شد و تاثیر نااستوکیومتری در سایت A برای کاتالیست La۲-XFeCoO۶ در مقادیر X=۰، X=۰.۱ و X=۰.۰۵ مورد بررسی قرار گرفت . تعیین مشخصات کاتالیست های سنتز شده توسط آنالیزهای XRD و H۲-TPR انجام شد. کاتالیست ها به روش سل -ژل سنتز شدند و پس از کلسیناسیون در دمای °C۷۰۰ مش بندی شدند. سپس در راکتور بستر ثابت در معرض پروپان به غلظت ppm ۴۰۰۰ قرار گرفت . در آنالیز XRD ساختار تک فاز برای پروسکایت ها نشان داده شد. آنالیز H۲-TPR، بهبود در تبادل و تحرک اکسیژن برای پروسکایت ۰۵/۰X= را نشان داد.کاتالیستی که بیشترین فعالیت را داشت ، T۵۰و T۹۰ آن به ترتیب برابر °C۴۰۶ و °C۴۶۳ بود و کاتالیست دارای کمترین فعالیت ، به ترتیب °C۴۷۵و °C۵۴۲ بود.

کلیدواژه ها

نااستوکیومتری ، کاتالیست ، پروسکایت ، احتراق، پروپان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.