بررسی خواص نوری نقاط کوانتومی رنگی کادمیوم-تلورید با استفاده از الیگونوکلئوتیدهای تیول دار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش ملی رنگ محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: CDES02_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم رضانژاد بردجی

دانشگاه پیام نوردانشکده علوم گروه شیمی تهران ایران

افسانه رحیمی چهرق

دانشگاه پیام نوردانشکده علوم گروه شیمی تهران ایران

رقیه قدیم خانی

دانشگاه پیام نوردانشکده علوم گروه شیمی تهران ایران

چکیده

بررسی خواص نوری نقاط کوانتومی با مولکول های RNA,DNA به دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی توسط پژوهشگران مورد توجه قرار گرفته است. آپتامرها برای ساخت حسگرهای زیستی مورد استفاده قرار می گیرند، زیرا سوئیچ آپتامر بر روی هدف به راحتی به سیگنال های نوری منتقل می شود. در این پژوهش سطح نقاط CdTe به روش تبادل لیگاند با استفاده از DNA تیول دار برای خواص نوری با استفاده از فلورسانس نشر بررسی شد. این نانوکاوشگر طراحی شده از QDS و اپتامر تشکیل شده است. برهم کنش آپتامر کادمیوم تلورید منجر به خاموش شدن سیگنال فلورسانس می شود. نتایج حاصل از بررسی نشان داد پیک جذبی تحریکی متصل به نقاط کوانتومی CdTe در طول موج nm۵۳۰ مشاهده شد که با افزایش زمان از شدت نور فلورسانس کاسته شد.

کلیدواژه ها

آپتامر، الیگونکلئوتید تیو دار، حسگر، کادمیوم تلورید، نقاط کوانتومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.