واکاوی مسئولیت والدین در تربیت کودک با رویکردی قرآنی از منظر اندیشمندان جهان اسلام

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و حقوق کودک در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: TCONF07_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اخلاصی

دانش آموخته مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام. قم

سیدمحمدحسین احمدی طباطبایی

دانش پژوه حوزه علمیه قم

محمد فقیهی

سطح سه و استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم

چکیده

تربیت فرآیندی است که پرورش استعدادهای خدادادی انسان و شکوفایی شخصیت او، آن هم در همه ابعاد و در تمام طول عمر در گروآن است. از این رو،اهمیت و ضرورت تربیت بر کسی پوشیده نیست. این امر بنیادین و انسان ساز در دوران کودکی جلوه و اهمیت بیشتریدارد به طوریکه همه مکاتب و مذاهب بر تربیت آدمی در دوران کودکی اهتمامی ویژه دارند. اسلام نیز بر تربیت در دوران کودکی تاکیدفراوان داشته و آن را از جمله وظایف والدین و در شمار حقوق فرزندان میداند. در این میان، نگرشی بر قرآن کریم حکایتگر آن است کهتربیت کودک از مهم ترین دستورهای خداوند متعال به بندگان است.از این رو، نوشتار حاضر که با روشی توصیفی- تحلیلی سامان یافته، کوشیده است با محوریت آیات قرآن کریم به واکاوی مسئولیت والدین در تربیت کودک بپردازد. نتائج به دست آمده نشان می دهدساحت های مختلفی همچون محافظت و تربیت با رویکرد خدامحور، مشورت در امور و مصالح کودک و نیز عدم اقدام به اموری که موجبزیان دیدن کودک می شود، تنها بخشی از دستوراتی است که در قرآن کریم جزء مسئولیت والدین بر شمرده شده است. از همین رهگذرمی توان گفت که قرآن کریم به عنوان منبعی معرفتی از نقش برجسته ای در سامان دهی نظام تربیتی اسلام برخوردار است.

کلیدواژه ها

کودک ، تربیت ، والدین ، مصالح کودک ، قرآن کریم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.