اهمیت و جایگاه آموزش قضات در اسناد سازمان ملل متحد و مقایسه آن با نظام قضایی ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه دیدگاه های حقوق قضائی، دوره: 27، شماره: 100
  • کد COI اختصاصی: JR_JLVIE-27-100_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید قاسم زمانی

عظیم اکبری رودپشتی

چکیده

جایگاه ویژه قضاوت نسبت به سایر مشاغل سبب می­گردد تا حد بالایی از دانش و مهارت برای دست­یابی به این منصب و تداوم فعالیت در آن ضروری باشد. بخش عمده این مهارت­ها اکتسابی است و از طریق آموزش به دست می­آید. موضوعی که با توجه به احساس ضرورت آن در سال های اخیر، مورد توجه دادگستری کشورها قرار گرفته است و از این حیث سازمان ملل متحد نیز با توجه به نقش مهمی که دادگستری کشورها در تحقق حکمرانی مطلوب و اجرای حقوق بشر ایفا می­کنند، به این موضوع پرداخته و اسناد متعددی را در این زمینه به تصویب رسانده است. به طورکلی در این اسناد آموزش قضات به دو بخش آموزش پیش از خدمت و آموزش حین خدمت تقسیم می­شود که به عنوان پیش شرط و لازمه امر قضاوت تعریف می­شوند. در این نوشتار سعی خواهد شد؛ اهمیت آموزش قضات، انواع آموزش­ها، شیوه­های اجرای آن و موضوعات آموزشی را با تکیه بر این اسناد مورد بررسی قرار دهیم و در نهایت نگاهی بر وضعیت آموزش قضات در جمهوری اسلامی ایران در انطباق با اسناد سازمان ملل متحد داشته باشیم.

کلیدواژه ها

Judge, Initial Training, competence, diligence, Training, United Nations

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.