نقشه های شناختی فازی FCMمروری بر الگوریتم های یادگیری و نرم افزارهای طراحی آن
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: بیست و چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم و فناوری
- کد COI اختصاصی: EMAA24_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 421
نویسندگان
گروه مهندسی کامپیوتر،دانشکده مهندسی برق وکامپیوتر،دانشگاه فنی و حرفه ای،تهران،ایران
چکیده
نقشه های شناختی فازی (FCM) یکی از تکنیک های محاسبات نرم می باشند که در حوزه های متفاوتی کاربرد دارد. FCM ها از جمله ابزارهای شناختی ایده آل برای مدلسازی و شبیه سازی سیستم های پویا هستند. بطور کلی آنها رفتار یک سیستم پیچیده را با بهره گیری از دانش خبره و یا دانش موجود در پایگاه داده مدل می نمایند. کاربرد این ساختار در عرصه های گوناگون علمی حاکی از مفید بودن آنها می باشد. FCM ها به دلیل سادگی، انعطاف پذیری برای مدلسازی طرح، سازگاری با موقعیتهای متفاوت و سهولت استفاده به سرعت شتاب گرفته اند. از FCM ها اصولا برای بازنمایی دانش و سیستمهای تصمیم گیری پشتیبان استفاده می شود. بطوریکه ویژگیهای مدلسازی و قابلیت های یادگیری شان، آنها را برای حمایت از این وظایف کارآمدتر می نماید. در این مطالعه، ابتدا مفاهیم پایه FCM را ارائه می کنیم و در ادامه متدهای مدلسازی سیستم های پیچیده و الگوریتم های موجود مورد استفاده برای یادگیری ساختار FCM که از دانش موجود و تجربیات انسان بهره می برند را توضیح می دهیم.ویک مرور کلی مبتنی بر هدف از پیشرفتهای نظری متعددی که اخرای در این زمینه گزارش شده اند،ارائه میکنیم. نهایتا، به منظورحمایت از خوانندگان در تحقیقات خود، مروری بر ابزارهای نرم افزاری موجود ارائه می دهیم و پس از مقایسه ، کاملترین ابزار برای طراحی، یادگیری و شبیهسازی سیستمهای مبتنی بر FCM را شناسایی می کنیم .کلیدواژه ها
نقشه های شناختی فازی ، یادگیری ماشینی ، ابزارهای نرم افزاری ،سیستم های پویا، مدلسازی، بازنمایی دانشمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.