ناهنجاری های کالبدی در مناطق ناکارآمد شهرهای حاشیه ایی کلانشهرها و تاثیرگزاری آن بر وقوع ساخت و ساز غیر مجاز اراضی شهری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مهندسی عمران، معماری ،شهرسازی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ACUSCONF07_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 301
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین فاخر

شهرداری تهران، تهران

محمد رضایی تهرانی

شهرداری تهران، تهران

چکیده

شکل گیری و گسترش سکونتگاه های نامتعارف و خوانگیخته با ویژگی های نامطلوب کالبدی، اقتصادی و اجتماعی از جمله پیامدهایرشد شهرنشینی در شهر اسلام شهر بوده است. مقاله حاضر با هدف بررسی و شناخت برنامه ریزی راهبردی و نقاط قوت و ضعف موجودمحدوده حاشیه ایی اسلامشهر به عنوان نمونه ای از سیاست های برنامه ریزی راهبردی در منطقه کلان شهر تهران و میزان انطباقپذیری اجرای چنین طرحی با اهداف کلان مدیریت منطقه کلان شهری تهران پرداخته ، این محدوده از نظر ویژگی های کالبدی بامشکلات و نارسایی های فراوانی روبروست. مجموعه خصوصیات کالبدی در کنار ویژگی های جمعیتی و اجتماعی حاکم بر منطقه باعثشده است تا این محدوده محل تمرکز میزان قابل توجهی از جرایم شهری و بستر ساخت و سازهای غیر مجاز باشداین پژوهش با هدف شناسایی و تبیین عوامل موثر و با استفاده از تکنیک های چون دلفی ) DELFI ( و سوات ) SOWAT ( وترکیبی از روش های توصیفی، تحلیلی و تطبیقی به تحلیل میزان بررسی تاثیر نارسایی های کالبدی در وقوع ناهنجاری در ساخت وسازهای حاشیه شهر ها پرداخته است نتایج این پژوهش بیانگر آن است که به دلیل ضعف های شهرداری های کوچک شرایط تکوینساخت و سازهای غیرمجاز و به تبع آن اسکان غیر رسمی، بدمسکنی، عدم دسترسی به امکانات فضایی پراکندگی الگوی ساخت و سازهایغیر مجاز در محدوده های خاصی از شهر اسلامشهر (میان آباد) بیشتر بوده و از الگوی متمرکز تری برخوردار است در صورتی که مناطقمرکزی شهر از نظر تکثر رخداد ساخت و سازهای غیر مجاز مناطق پاکتری به حساب می آیند.

کلیدواژه ها

ساخت و ساز غیر مجاز شهری، ناهنجاری های کالبدی، روش خوشه بندی، اسلامشهر، ماتریس سوات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.