تاثیر پیچیدگی گزارشگری مالی بر تاخیر گزارش حسابرسی با در نظر گرفتن نقش ویژگی های موسسه حسابرسی و حاکمیت شرکتی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی علوم مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: IMSYM09_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین شریفی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده علوم انسانی، گروه حسابداری، موسسه آموزش عالی علوم وفن آوری سپاهان، اصفهان، ایران.

مریم صادقی

استادیار دانشکده علوم انسانی، گروه حسابداری، موسسه آموزش عالی علوم و فن آوری سپاهان،اصفهان، ایران

چکیده

با پیچیده تر شدن معاملات تجاری، حسابداری و گزارشگری مالی نیز پیچیده تر می شود. بنابراین ، پیچیدگی گزارشگری مالی توجه قابل توجهی را از سوی تهیه کنندگان، حسابرسان، تنظیم کنندهها و سرمایه گذارانی که نگران کارایی بازار و هزینه های معاملات هستند، به خود جلب کرده است . گزارش های مالی پیچیده منجر به کیفیت پایین گزارش های مالی می شود و می تواند بر تاخیر گزارش حسابرسی نیز تاثیرگذار باشد. لذا هدف این پژوهش بررسی تاثیر پیچیدگی گزارشگری مالی بر تاخیر گزارش حسابرسی با در نظر گرفتن نقش ویژگی های موسسه حسابرسی و حاکمیت شرکتی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است . در راستای هدف پژوهش ، شش فرضیه تدوین شد. جهت آزمون این فرضیه ها با استفاده از روش حذف سامانمند، نمونه ای متشکل از ۱۰۵ شرکت از بین شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی سالهای ۱۳۹۳ لغایت ۱۴۰۰ انتخاب گردید. برای تجزیه و تحلیل دادها و آزمون فرضیه ها از مدلهای رگرسیون چند متغیره به روش دادهای ترکیبی استفاده شده است . نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که پیچیدگی گزارشگری مالی تاثیر مثبت و معنادار بر تاخیر گزارش حسابرسی دارد. همچنین سایر نتایج نشان داد که متغیرهای دوره تصدی حسابرسی ، اندازه حسابرسی ، استقلال هیئت مدیره، مالکیت نهادی و کیفیت کنترل های داخلی اثر تعدیلی منفی بر رابطه بین پیچیدگی گزارشگری مالی بر تاخیر گزارش حسابرسی دارند.

کلیدواژه ها

پیچیدگی گزارشگری مالی ، تاخیر گزارش حسابرسی ، ویژگی های موسسه حسابرسی ، حاکمیت شرکتی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.