واکاوی ارزیابی عملکرد کارکنان در صنعت نفت (مطالعه موردی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان جنوبی)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی علوم مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: IMSYM09_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 105
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره شرعی

استادیار گروه مدیریت، اقتصاد و علوم اداری، دانشگاه پیام نور، تهران، ایرا ن

حمیدرضا کشوری

کارشناسی ارشد مدیریت دانشگاه پیام نور

چکیده

این پژوهش با هدف واکاوی عوامل موثر بر ارزیابی عملکرد با نقش میانجی انگیزه کارکنان انجام شده استپژوهش از نظر نوع هدف کاربردی و از نظر نوع گردآوری داده ها توصیفی- همبستگی می باشد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های استاندارد بود. برای سوالات هدف از ارزیابی عملکرد، معیارهای ارزیابی عملکرد، شیوه های ارزیابی عملکرد و بازخورد ارزیابی عملکرد از پرسشنامه آیدین و تیریاکی (۲۰۱۸)، برای سوالات انگیزش کارکنان از پرسشنامه هاکمن و اولدهام (۱۹۷۶)، برای سوالات سبک رهبری ارزیابی عملکرد از پرسشنامه آولیو و باس (۲۰۰۲)، و برای سوالات عملکرد شغلی از پرسشنامه پاترسون (۱۹۷۰)، استفاده شده است. جامعه آماری کارکنان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان جنوبی می باشند (۲۲۰ نفر). تعداد ۱۳۷ پرسشنامه کامل ماک ارزیابی قرار گرفت. نمونه گیری بهروش تصادفی ساده انجام شد. فرضیات با استفاده از مدل معادلات ساختاری بهروش حداقل مربعات جزئی (PLS) آزمون شدند. نتایج حاصل از پژوهش ارتباط معناداری بین هدف از ارزیابی عملکرد، معیارهای ارزیابی عملکرد، سبک رهبری ارزیابی عملکرد، شیوه های ارزیابی عملکرد و بازخورد ارزیابی عملکرد و عملکرد شغلی نشان نداد. در حضور متغیر میانجی انگیزش رابطه شیوه های ارزیابی عملکرد با عملکرد شغلی همچنان معنادار نبود ولی روابط معیارهای ارزیابی عملکرد، سبک رهبری ارزیابی عملکرد و بازخورد ارزیابی عملکرد در حضور متغیر میانجی با عملکرد شغلی معنادار بودند ارزیابی های مثبت تشویق و برای ارتقا هرچه بیشتر عملکرد ترغیب شوند و کمبودها و نواقص ارزیابی های منفی به کارکنان بیان شود و اهدافی برای بهبود عملکرد و راهنمایی های لازم به ایشان داده شود.

کلیدواژه ها

ارزیابی عملکرد، انگیزه کارکنان، عملکرد شغلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.