مدل سازی پیامد مواد خطرناک با نر مافزارALOHA

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت بحران
  • کد COI اختصاصی: NCEVSLL02_334
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1194
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید حسینی جناب

پژوهشکده سوانح طبیعی

بشیر حسینی

سعید گیوه چی

استادیار دانشگاه تهران

محمدجواد براتی

کارشناس ارشد سنجش از دور وgis

چکیده

امروزه نگرانی در مورد پیامدهای حوادث ناشی از مواد خطرناک به یک معضل جهانی تبدیل شده است. این تهدیدات ناشی ازبلایای طبیعی و تکنولوژیک، تروریسم و جنگ می باشند و مقابله با آنها نیازمند کاربرد دانش و فناوریهای نوین است که مدلسازی پیامد در این زمره است. مدل سازی پیامد شامل پیش بینی اثرات ناشی از رهایش و پخش یک ماده شیمیایی در محیط توسط مدلهای ریاضی است. این مدل سازی اثرات حادثه را به صورت آسیب به دارایی ها، زیرساخت ها، سلامت انسانها و محیط زیست ارزیابی نموده و معمولا از الگوی چهار مرحل های انتخاب سناریو، تحلیل شرایط، مدل سازی حادثه و ارزیابی خسارات کمک میگیرد. مهمترین کاربرد مدلسازی پیامد در واحدهای صنعتی، تعیین محدوده اثر گذاری حوادث بر تجهیزات فرایندی و کارکنان آنها و افراد پیرامون این مراکز است. همچنین پیامدهای اصلی رهایش مواد قابل اشتعال و سمی در محیط، آت شسوزی، انفجار و نشر مواد سمی می باشد که مهمترین عوامل ارزیابی اثرات سمیت آنها معیارهایSTEL و IDLH ، TLV ، ERPG می باشد.

کلیدواژه ها

پیامد، مدل سازی، مواد خطرناک، نر مافزار ALOHA

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.