بررسی شوری آب سطحی بخش شرقی استان اصفهان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس
  • کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS03_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین قرهی

استادیار گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد

چکیده

افزایش جمعیت و به دنبال آن توسعه کشاورزی، صنعت و شرب نه تنها باعث افزایش بهره برداری و کاهش ذخیره و افت سطح منابع آب زیرزمینی می گردد بلکه باعث افزایش یونهای محلول، ورود آلایندهها، پساب مناطق شهری و صنعتی ، زهاب کشاورزی، فلزات سنگین و ... به منابع آب زیرزمینی و سطحی گردیده و باعث کاهش کیفیت آنها به جهت مصارف مختلف بی آبی می شود. با توجه به این که کشور ایران طی سالهای گذشته با مشکل کمبود کیفی و کمی منابع آبی زیززمینی و سطحی در مناطق مختلف رو به رو بوده است ، لذا این مسئله ایجاب می نماید که در پی راه چاره ای به جهت مدیریت صحیح منابع آبی باقی مانده بود.با توجه به کاهش آبدهی رودخانه زاینده رود در طی سالهای اخیر، افزایش شوری و کاهش کیفیت آب آبخوانهای منطقه کوهپایه -سگزی به خصوص در آبخوان سطحی ، افت شدید سطح آب در هر دو آبخوان آزاد و محبوس که از لحاظ کاهش پتانسیل ذخیره آب و ایجاد پدیده فرونشست بسیار حائز اهمیت است ، مشاهده می شود. طور کلی هدف این پژوهش بررسی کیفیت آب سطحی دشت کوهپایه - سگزی بود. در مورد یونهای آلاینده به طور کلی از بالادست رودخانه زاینده رود در ورودی رودخانه به محدوده مطالعاتی کوهپایه - سگزی غلظت بالا بوده و هرچه به سمت پایین دست رودخانه و به سمت تالاب گاوخونی حرکت میکنیم از غلظت عناصر کاسته می گردد. برداشت بی رویه و بدون توجه به پتانسیل آبدهی آبخوان یکی از مهمترین دلایل شوری این آبخوان است .

کلیدواژه ها

تالاب گاوخونی ، محیط زیست ، آلایندهها، شوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.