بررسی فصلی کیفیت آب تالاب چغاخور با استفاده از شاخص های IRWQISC و IRWQIST

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس
  • کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS03_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول زمانی احمدمحمودی

دانشیار گروه مهندسی محیطزیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

سمیرا بیاتی

دانشجوی دکتری علوم و مهندسی آبخیز، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

چکیده

تالابها از مهم ترین و آسیب پذیرترین اکوسیستم های آبی در دنیا می باشند. ورود انواع آلودگی ها به این منابع ، سلامت اکوسیستم را به خطر می اندازد. یکی از موثرترین روشهای بررسی کیفیت آب، استفاده از شاخص های کیفی است که به عنوان معیاری مناسب در ارزیابی سلامت اکوسیستم کمک می نماید. تالاب چغاخور واقع در استان چهارمحال و بختیاری در سالهای اخیر تحت تاثیر فعالیت های مختلف انسانی ، فعالیت های کشاورزی، چرای دامها در حاشیه تالاب، تخلیه پساب روستاهای مجاور و گسترش بی رویه برخی از گونه های گیاهی آبزی قرار گرفته است که نظارت بر کیفیت آب این تالاب در فواصل زمانی معین ضروری است . در این مطالعه بررسی کیفیت آب تالاب چغاخور با اندازهگیری پارامترهای کیفی آب شامل DO، COD، BOD۵، EC، pH، نیترات، فسفات، آمونیوم، دما و سختی کل برای محاسبه شاخص IRWQISC در چند ایستگاه در فصول مختلف سال ۱۳۹۷ انجام شد. همچنین کیفیت آب تالاب از نظر آلایندههای سمی با اندازهگیری پارامترهای آرسنیک ، جیوه، سرب، کادمیوم، کروم، آهن و منگنز برای محاسبه شاخص IRWQIST در چند ایستگاه در فصل پاییز سال ۱۳۹۷ صورت گرفت . طبق نتایج شاخص IRWQISC، به طور متوسط کیفیت آب در فصل بهار (نسبتا خوب) نسبت به سایر فصول بهتر بود. نتایج شاخص IRWQIST نیز نشان داد کیفیت آب تالاب از نظر آلایندههای سمی در وضعیت خوب قرار دارد.

کلیدواژه ها

آلاینده سمی ، تالاب چغاخور، کیفیت آب، .IRWQISC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.