معرفی مدل بارش- رو اناب-نگهداشت (۳RM)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس
  • کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS03_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده ایزدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد

چکیده

در حال حاضر با پیشرفت علوم کامپیوتر و نقش آن در سرعت انتقال دادهها، لازم است تا مدلهای هیدرولوژیکی نیز همگام با توسعه فناوری اطلاعات توسعه یابند و به جای استفاده از روشهای توصیفی و شماره منحنی ، از مدهای “داده محور” برای پیش بینی سیلاب و رواناب استفاده گردد. مدل ریاضی ۱۳RM بر مبنای منحنی مفهومی SCS-CN توسط شامحمدی نگارش شده است . هدف اصلی این مطالعه ، معرفی مدل نگهداشت کل (St = f(Fmax, Smax, pa)) و مدل رواناب (Q = f( St, pa)) می باشد که منجر به برآورد عمق نگهداشت و عمق رواناب در حوزههای آبخیز ایران می گردد. برای محاسبه مقادیر نگهداشت موثر پیشین (رطوبت پیشین ) نیز از بیلان آبی استفاده شده است . هم چنین مقادیر حداکثر نگهداشت اولیه (I)، حداکثر نگهداشت ثانویه (Fmax) و نگهداشت پتانسیل حوزه آبخیز (Smax) با استفاده از دادههای آماری بارش (Pa) حاصل می گردد.

کلیدواژه ها

بیلان آب، حوزههای آبخیز، رطوبت پیشین ، مدل بارش-رواناب-نگهداشت .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.