بررسی تجربی برخورد ماربل های مایع تحت محرک مغناطیسی خارجی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سی و یکمین همایش سالانه بین­ المللی مهندسی مکانیک ایران و نهمین همایش صنعت نیروگاهی ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME31_386
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عباس عظیمی

دانشجو کارشناسی، دانشگاه صنعتی شریف، تهران

پرنیان عزیزیان

دانشجو کارشناسی، دانشگاه صنعتی شریف، تهران

مهبد محمدرشیدی

دانشجو کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران

محمدعلی بیجارچی

استادیار ، دانشگاه صنعتی شریف، تهران

چکیده

ماربل های مایع قطراتی هستند که توسط یک لایه نانوذرات آبگریز پوشش داده شده اند و در سالهای اخیر به طور گسترده در سیستم های میکروسیالاتی دیجیتال و آزمایشگاه بر تراشه به کار گرفته شدهاند. در این مطالعه ، برخورد ماربل های مغناطیسی فروفلوئیدی با ماربل های غیرمغناطیسی آب به شکل تجربی بررسی می شود. برای این منظور، با استفاده از میدان مغناطیسی یک الکترومگنت ، ماربل فروفلوئیدی به سمت الکترومگنت حرکت کرده و در مسیر خود با یک ماربل آب برخورد می کند. برخورد بین ماربل فروفلوئیدی و ماربل آب چیزی شبیه به برخورد توپهای بیلیارد است ، با این تفاوت که برخورد ماربل ها با همدیگر رفتاری غیرالاستیک از خود نشان می دهد. پس از برخورد، ماربل ها با هم به سمت الکترومگنت حرکت می کنند. پس از رسیدن به موقعیت الکترومگنت ، ماربل فروفلوئیدی تحت نیروی جاذبه مغناطیسی متوقف می شود در حالی که ماربل آب به حرکت خود ادامه داده و پرتاب می شود. مشاهده می شود که با افزایش فاصله اولیه ماربل آب یا ماربل فروفلوئیدی از الکترومگنت ، ماربل آب مسافت بیشتری پرتاب می شود. همچنین با افزایش حجم ماربل آب و ماربل فروفلوئیدی ، مسافت پرتاب ماربل آب به ترتیب کاهش و افزایش می یابد. با افزایش جریان عبوری از الکترومگنت نیز ماربل آب مسافت بیشتری پرتاب می شود.

کلیدواژه ها

ماربل مایع ؛ فروفلوئید؛ میکروسیالات دیجیتال؛ برخورد ماربل ؛ دینامیک ماربل ؛ کنترل مغناطیسی ؛

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.