مطالعه ی تجربی تاثیر ترشوندگی دوگانه بر افت فشار چگالش جریانی مبرد R-۱۳۴a در مجرای حلقوی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سی و یکمین همایش سالانه بین­ المللی مهندسی مکانیک ایران و نهمین همایش صنعت نیروگاهی ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME31_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد بخشی زهان

دانش آموخته کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران، تهران

محمدعلی اخوان بهابادی

استاد، دانشکده مهندسی مک انیک دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، تهران

چکیده

بررسی تاثیر استفاده از سطوح چگالش با ساختار دوگانه صاف و میکرو-نانو زبر متناوب با الگوی نواری بر افت فشار اصطکاکی موضوعی است که در این پژوهش به آن پرداخته شده است به منظور بررسی تاثیر استفاده از سطوح نانومهندسی شده و ترشوندگی دوگانه بر افت فشار اصطکاکی در فرآیند چگالش جریانی مبرد R۱۳۴a یک مطالعه ی تجربی صورت گرفته است . بدین منظور سه تبادلگر گرمایی دو لوله ای با قطرهای خارجی و داخلی cm۳ و cm۵۴/۲ برای لوله ی بیرونی و قطرهای خارجی و داخلی cm۸۶/۱ و cm ۶/۱ برای لوله ی میانی آلومنیومی و طول موثر انتقال گرمای cm۱۱۵ طراحی ، ساخته بکارگرفته شده اند. الگوی ترشوندگی دوگانه ترشوندگی سطح خارجی لوله های میانی این تبادلگرها با هم متفاوت اند؛ بطوریکه سطح خارجی لوله ی میانی یکی از این تبادلگرهای گرمایی ، ساده و سطوح خارجی لوله ی میانی در دو تبادلگر دیگر دارای ترشوندگی دوگانه با الگوی نواری تکرار شونده می باشند. آزمایش ها برای سه شار جرمی کم مقدار kg/m۲s۲۰، kg/m۲s ۲۸ و kg/m۲s۴۰ انجام پذیرفتند مقادیر افت فشار اصکاکی برحسب کیفیت میانگین ارائه شدهاند. نتایج آزمایش ها بیانگر تاثیر کم میکرونانو زبری ها با الگوی ترشوندگی دوگانه در این گستره از شارهای جرمی کم مقدار (شارهای جرمی کمتر از ۵۰) می باشد که این مورد اهمیت کمتر زبری سطح در قیاس با رینولدز جریان در مجرای چگالش برای این شارهای جرمی کم مقدار است .

کلیدواژه ها

افت فشار، چگالش جریانی ، ترشوندگی دوگانه ، مجرای حلقوی ، مبردR-۱۳۴a

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.