برنامه ریزی یک ماهواره رصد زمین چابک برای یک ماموریت معین

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس بین المللی انجمن هوا فضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE21_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اردا افضلی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فنآوری ماهواره، دانشگاه علم و صنعت ایران

بهمن قربانی واقعی

استادیار دانشکده مهندسی راهآهن/ فنآوریهای نوین، دانشگاه علم و صنعت ایران،

چکیده

امروزه با گسترش صنعت فضایی در کشور، توسعه کاربردهای فضاپایه مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین یافتن بهترین برنامه ریزی ممکن جهت جهت حداکثر نمودن مشاهدات تصویری و انتقال آنها به ایستگاه زمینی،به عنوان تابعی از مشخصات ماهواره، مدار حرکتی ماهواره، سیستم کنترل وضعیت، میدان دید و اهداف رصدی اهمیت فراوانی دارد. ترکیب خاصیت چابکی ماهواره با توجه به قابلیت انتقال وضعیت سریع آن در راستای سهمحور رول، پیچ و یاو که امکان جهت گیری افزون بر ندیر را به ماهواره می بخشد، با یک نرم افزار مناسب می تواند به شکل قابل توجهی نرخ پاسخ دهی، زمان بازدید و سطح پوشش ماهواره را بهبود بدهد. در این راستا،طراحی یک برنامه ریزی جامع که به طور خودکار یک توالی عملی بهینه، جهت بهره برداری حداکثری از ماهوارههای چابک رصد زمین را در طول یک بازه زمانی معین در راستای پاسخ به نیازها و اولویت های کاربران و برآورده نمودن محدودیت های عملیاتی و فیزیکی ماهواره ها، یک نیاز اساسی می باشد. بنابراین در این مقاله طرح یک نرم افزار خودکار برنامه ریزی ماهواره های رصد زمین ارائه میشود، که پس از دریافت اهدافرصدی از کاربر و اختصاص اولویت رصد به هر هدف، قابلیت پیاده سازی و اجرای وظایف رصدی توسط سیستم کنترل وضعیت و مکانیک مداری بررسی می گردد و در ادامه گراف سیستم انتقال حالت ماموریت برایاهداف قابل دسترس ساخته می شود. در نهایت به کمک یک الگوریتم جستجوگر بهینه ی مبتنی بر روش بلمن فورد توالی برنامه بهینه جهت بهرهبرداری حداکثری از ماهواره ضمن برآورده شدن محدودیت های عملیاتی ماموریت بدست می آید.

کلیدواژه ها

رصد زمین ماهواره چابک برنامه ریزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.