تاثیر افشانه کردن گابا بر فعالیت آنزیم آنتی اکسیدانی آویشن دنایی در تنش کمبود آب
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی زیست شناسی گیاهان دارویی
- کد COI اختصاصی: BIOMED01_160
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 309
نویسندگان
گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه
گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه
گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه
گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه
چکیده
به منظور بررسی تاثیر افشانه کردن ماده گاما آمینو بوتیریک اسید در غلظت های گوناگون بر روی تغییرات آنتی اکسیدان آنزیمی در گیاه دارویی آویشن در تنش کمبود آب، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای تصادفی در ۳ تکرار در گلخانه پژوهشی گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه مراغه اجرا گردید. فاکتور اصلی شامل سطوح تنش کمبود آب (۹۰، ۶۰ و ۳۰ درصد ظرفیت زراعی ) و فاکتور دوم شامل سطوح کاربرد گابا (عدم کاربرد گابا، کاربرد ۲۵ میلی مولار، ۵۰ میلی مولار و ۷۵ میلی مولار گابا) بود. طبق نتایج به دست آمده از این پژوهش میزان فعالیت آنزیم کاتالاز و هیدروژن پراکسید تحت تاثیر برهم کنش تنش در افشانه کردن قرار گرفت و طبق نتایج مقایسه میانگین دادهها، با وقوع تنش ۶۰ درصد ظرفیت زراعی میزان فعالیت آنزیم کاتالاز نخست ، افزایش و سپس در شدت تنش بالا (۳۰ درصد طرفیت زراعی ) کاهش یافت . همچنین ، بیشترین میزان فعالیت این آنزیم از تیمار ۲۵ میلی مولار گابا در سطح تنش ۶۰ درصد ظرفیت زراعی به حاصل گردید. میزان تولید هیدروژن پراکسید نیز با افزایش شدت تنش افزایش یافته و با کاربرد گابا میزان آن کاهش یافت . به طوری که کاربرد ۲۵ میلی مولار گابا موجب کاهش ۲۴ درصدی هیدروژن پراکسید نسبت عدم کاربرد آن در تنش ۳۰ درصد ظرفیت زراعی گردید. کمترین میزان هیدروژن پراکسید از تیمار ۲۵ میلی مولار در ۹۰ درصد ظرفیت زراعی به دست آمد.کلیدواژه ها
انواع اکسیژن فعال، تنش کمبود آبی ، گیاه دارویی ، گاما آمینو بوتریک اسید، هیدروژن پراکسیدمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.