اتحاد عاشق و معشوق در یوسف و زلیخای جامی و لیلی و مجنون نظامی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تحقیقات پیشرفته در مدیریت و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: HUCONF03_304
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 574
نویسندگان
استاد دانشگاه محقق اردبیلی
دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
هر روح به چیزی میل می کند که با طبیعتش مطابق است و نیرویی مطابق ارزش و استعداد خود پدید می آورد که عشق نام دارد، این عشق در همه چیز جریان دارد. پس عشق امری فراگیر و در ضمن دارای مراتب است .عرفا و فلاسفه عشق را در مراتب گوناگون هستی از ضعیف ترین درجه تا قویترین مرتبه آن، یعنی واجب الوجود (خداوند) جاری دانسته اند؛ عشق در هریک از این مراتب از درجات گوناگونی برخوردار است .عشق از درد مایه می گیرد با تمرین و مراقبه عابدانه به اوج می رسد و به فنای فی الله و بقاءباالله ختم می شود. هدف از نگارش این مقاله بررسی اتحاد عاشق و معشوق در دو داستان غنایی ، لیلی و مجنون نظامی و یوسف و زلیخای جامی است . روش تحقیق به صورت توصیفی - تحلیلی است و نتیجه اینکه در مکتب عرفانی خط سیری تکاملی رو به مبدا خلقت با طرح عشق عرفانی ترسیم می شود که به عنوان بهترین روش برای رسیدن به رستگاری و وصول به حق در نظر گرفته شده است . خصیصه کلی طریق عشق که خدمت عابدانه و از سر اخلاص است به عنوان کلی ترین و اصلی ترین خصیصه مطرح در این داستانها دیده می -شود.کلیدواژه ها
عشق ، عرفان، اتحاد، عاشق ، معشوق.مقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.