شکل گیری رفتار شهروند سازمانی کارکنان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تحقیقات پیشرفته در مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: HUCONF03_164
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ام لیلا لشکری

دکتری تخصصی جامعهشناسی گروههای اجتماعی ، پژوهشگر مستقل- تهران- ایران

چکیده

این پژوهش به عوامل تاثیرگذار بر روند شکل گیری بر روند شکل گیری رفتار شهروندی کارکنان جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران می پردازد. در این پژوهش از روش پیمایش و برای جمع آوری اطلاعات از روش تحلیل توصیفی و استنباطی برای تحلیل دادههای حاصل از پرسشنامه استفاده گردید. جامعه مورد بررسی شامل کلیه کارکنان وکارشناسان و کارشناسان مسئول، مدیران میانی و مدیران عالی است که در سازمان جهاد دانشگاهی تهران در معاونت آموزشی مشغول به کار هستند. که تمامی کارکنان به تعداد ۱۸۱ نفر از کارمندان و مدیران میانی و ارشدجهاد دانشگاهی دانشگاه تهران به صورت تمام شمار به عنوان جامعه آماری انتخاب گردید. برای تحلیل یافته های توصیفی از شاخص رتبه بندی فریدمن و استنباطی از آزمون دبیلیو کندال استفاده گردید. در این تحقیق عوامل زمینه ساز رفتار شهروندی سازمانی با شاخص های (عدالت سازمانی - شاخص های فرهنگ سازمانی - شاخص های مدیریتی - شاخص های رفاهی - شاخص های سازمانی ) مورد بررسی قرار گرفته است . بر اساس اطلاعات توصیفی مربوط به شاخص های زمینه ساز رفتار شهروندی سازمانی میانگین و انحراف استاندارد اهمیت (وزن) شاخص های عدالت سازمانی به ترتیب برابر ۷۸/۴ و ۳۵/۰ گزارش شده است . به همین ترتیب ، میانگین و انحراف استاندارد اهمیت شاخص های فرهنگ سازمانی به ترتیب برابر ۳۱/۴ و ۴۶/۰؛ میانگین و انحراف استاندارد اهمیت شاخص های مدیریتی به ترتیب برابر ۵۸/۴ و ۵۵/۰؛ میانگین و انحراف استاندارد اهمیت شاخص های رفاهی به ترتیب برابر ۲۰/۴ و ۳۷/۰؛ میانگین و انحراف استاندارد اهمیت شاخص های سازمانی به ترتیب برابر ۶۵/۴ و ۴۶/۰است . بنابراین به ترتیب میانگین شاخص های عدالت سازمانی ، شاخص های رفاهی و شاخص های مدیریتی از وزن یا اهمیت بالاتری برخوردار است . همچنین شاخص های سازمانی و فرهنگ سازمانی کمترین میانگین را کسب نموده اند. در بخش استنباطی رتبه بندی هر یک عوامل زمینه ساز رفتار شهروندی سازمانی با استفاده از آزمون فریدمن و با توجه به نظر پاسخگویان و با استفاده از آزمون ناپارامتریک فریدمن ، رتبه بندی و تعیین گردیده است . نتایج آزمون نشان می دهد که ترتیب اولویت شاخص ها عبارت است از: شاخص های عدالت سازمانی ، شاخص های رفاهی ، شاخص های مدیریتی ، شاخص های فرهنگ سازمانی ، و شاخص های سازمانی .

کلیدواژه ها

شهروند سازمانی ، رفتار شهروندی ، عدالت سازمانی ، فرهنگ سازمانی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.