کاهش بارمخابراتی شبکه در تخمین توزیع شده با استفاده از کرونتروپی به عنوان یک معیاراطلاعاتی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق و الکترونیک ایران، دوره: 20، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JIAE-20-3_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه عروجی

Qom University of Technology

هادی زیانی

Qom University of Technology

علی کوهستانی

Qom University of Technology

چکیده

تخمین توزیع شده در شبکه های مخابراتی مساله ای است که اخیرا موردتوجه قرار گرفته است. یکی از مسایل چالش برانگیز در این شبکه ها بارمخابراتی می باشد. اخیرا محققان روش هایی را برای کاهش بارمخابراتی ارائه داده اند که ضمن کاهش بارمخابراتی در شبکه، تاثیر کمتری بر عملکرد نهایی شبکه داشته باشد. برای پردازش سیگنال در فضای غیرخطی، کرونتروپی به عنوان یک معیاراطلاعاتی در سال های اخیر موردتوجه بوده است. البته در فضای گاوسی همواره استفاده از کرونتروپی نتیجه خوبی نمی دهد. اما اگر نویز ضربه داشته باشیم، تابع هزینه بر پایه کرونتروپی بهتر از تابع هزینه بر پایه مربع خطای تخمین جواب می دهد. در این کار تحقیقاتی، نویز شبکه از نوع نویز ضربه می باشد. بنابراین، برای اینکه کاهش بارمخابراتی اثر مخرب کمتری بر عملکرد نهایی شبکه داشته باشد، راهکار جدیدی بر مبنای معیارهای اطلاعاتی ارائه می شود. کرونتروپی یک معیار شباهت بین دو متغیرتصادفی است که در یک فضای مشترک قرار دارند. به دلیل اینکه کرونتروپی نسبت به تغییرات ناگهانی حساس نیست، معیار مناسبی است. حذف گره ها هوشمندانه و براساس کرونتروپی میان گره مرجع و گره های همسایه انجام می شود. همچنین، در یک تحلیل ریاضی نشان داده می شود که معیار حذف گره ها بر اساس کورنتروپی به پارامترهای هسته کورنتروپی وابسته نیست. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که این روش نسبت به روش های دیگر کاهش بارمخابراتی شبکه، MSD نهایی کمتری دارد.

کلیدواژه ها

Distributed estimation, communication reducing, impulsive noise, correntropy, تخمین توزیع شده, کاهش بارمخابراتی, نویز ضربه, معیار اطلاعاتی, کرونتروپی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.