ارزیابی آثار حقوقی استناد به مشکلات اسناد تجاری شهرداری کلانشهر شیراز

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی فقه و حقوق، وکالت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LAWHAMAYESH07_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 147
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه خوش آئین

کارشناس ارشد حقوق خصوصی و کارمند شهرداری شیراز، شیراز، ایران

چکیده

توسعه روزافزون تجارت و مبادلات تجاری داخلی مردم و ارگان های مهمی چون شهرداری ها و ضرورتسرعت و سهولت در امر بازرگانی و نقشی که گردش سرمایه و حجم مبادلات تجاری در سرنوشت سیاسی واقتصادی شهرها دارد. دولت ها را بر آن داشته است تا با تدوین ضوابط و مقررات خاصیء امنیت خاطر تاجر وبازرگان و ارگان های شهری را در روابط تجاری فراهم نمایند. اسنادی چون سفته و چک و برات با ویژگی ها وکارکردهای خاص, علاوه بر تاثیر اجتناب ناپذیری که بر اقتصاد هر کشور دارد؛ امروزه از مهمترین ابزار تجارت نیزبه شمار می رود. شهرداری نیست که روزانه با این اسناد سر و کار نداشته باشد. از سوی دیگر شهرداری با بهجریان انداختن نقش خود نیاز به امنیت خاطر و حمایت حقوقی همگام با دو اصل سرعت و سهولت دارد. امریکه با استفاده از روش های معمول در نظام حقوق مدنی قابل تامین نیست. از این روء در نظام های حقوقی داخلی وبین المللی، اصول خاصی بر معاملات برواتی حکومت می کند که معمولا اسناد مدنی از چنین اصولی برخوردارنیست. لذا بخش عمده ای از مباحث راجع به اسناد تجاری» مربوط به اصول حاکم بر آنها است. از سویی با توجهبه حجم زیاد دعاوی مربوط به اسناد تجاری. مطالعه این اصول برای جامعه حقوقی کشور امری اجتناب ناپذیراست. از انجا که اسناد تجاری و انواع آن» تشریفات صدور مخصوص به خود را دارند. اطلاع از قواعد مربوط به آنهاء برای دست اندر کاران این اسناد» ضروری به نظر می رسد از سویی ارزیابی آثار حقوقی استناد به مشکلات اسنادتجاری شهرداری کلانشهر شیراز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از این رو در این مقاله سعی شده است بهاسناد تجاری مورد استفاده شهرداری شیراز و کاربردهای آن» مصادیق و شناخت انواع سندهای تجاری را بر اساسقانون تجارت. پرداخته شود و نتایج در قالب جداول و نمودارهای مختلفی اراته شود.

کلیدواژه ها

مشکلات اسناد تجاری. ارزیابی آثار حقوقی. تحا تجارت و مبادلات تجاری. نظام اجرایی و اداری. شهرداری کلانشهر شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.