تبیین ترکیبی ابعاد و مولفه های مدیریت اسلامی در حوزه بهره وری سازمانی با رویکرد مدیریت کایزن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مدیریت، حسابداری، اقتصاد و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: HMODIR07_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 275
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا مقدسی

استادیار گروه مدیریت دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)

شهروز سروش

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اماکن متبرکه و مذهبی دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)

چکیده

< p> کیفیت بعنوان معیاری اثرگذار بر انتخاب کالا یا خدمات مشتری جهت خیرد نهایی می باشد علاوه بر آن کیفیت بعنوان عاملی مهم و تعیین کننده بر موفقیت و نفوذ سازمان های تولیدی و خدماتی در بازارهای جهانی شناخته می شود. در عرصه رقابتی شدید بازارهای جهانی سازمان ها ملزم به اصلاحاتی در بهره وری کلی، کاهش هزینه ها، افزایش رضایت مشتریان می باشند. فلسفه یا راهبرد مدیریت کایزن که از اوسط دهه پنجاه میلادی توسط دکتر دمینگ در ژاپن مطرح شد و در آن کیفیت و بهبود مستمر بعنوان عاملی استراتژیک و مهم و حیاتی مدیریت سازمان ها باعث انقلاب کیفیت در ژاپن پس از جنگ شد. جوهر و درون مایه، این راهبرد که چندین دهه هست در طرز فکر ژاپنی ها ریشه دوانیده است و ژاپنی ها آن را بعنوان یک راهبرد برگزیده و در تمامی زمینه ها از آن بهره میجویند، ابتدا به ساکن در مکتب انسان ساز اسلام شکل گرفته است و در حقیقت خواستگاه اولیه کایزن ایدیولوژی تلاش و پیشرفت مداوم بشر، نص صریح قرآن حکیم فرمایشات پیامبر اعظم و اندیشه متعالی اسوه عدالت و تقوا، مولای مان حضرت علی (ع) است که با زیباترین حالت ممکن در بیانات و خطابه های آن حضرت به کرار در نهج البلاغه درر الحکم و غرر الحکم متجلی گردیده و راهگشای اسنان ها در مسیر کمال، زندگی است. امیرالمونین می فرمایند: من استوی یوماه و فهو مغبون بمعنای فارسی هر کس دو روزش یکسان باشد، زیان دیده است. پژوهش حاضر از نظر هدف توسعه ای بوده و روش تحقیق توصیفی تحلیلی می باشد.< /p>

کلیدواژه ها

کیفیت، راهبرد، استراتژی، کایزن، مدیریت، بهبود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.