عیبیابی سازهها با استفاده از تحلیل حساسیت در برابر زلزلههای مصنوعی با اندازگیری شتابهای سازهای

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نهمین کنگره بین الملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE09_1391
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1143
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا زارع

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی کرمان

سیدمحمدعلی رضوی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی کرمان

سیدصادق ناصرعلوی

دانشجوی دکتری سازه دانشگاه شهید باهنر کرمان

جواد سلاجقه

دانشیار دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

امروزه عیبیابی سازهها یکی از فعال ترین زمینههای تحقیقاتی میباشد. پاسخهای متعددی برای تعیین موقعیت و شدت خرابی در سازهها مورد استفاده قرار میگیرند. شتابهای نقاطی از سازه در تحریکهای دینامیکی مانند زلزله به راحتی قابل اندازه گیری میباشد و در این مقاله به عنوانپاسخ سازه جهت عیب یابی در نظر گرفته شدهاند. در ابتدا شتاب نگاشتهای مصنوعی منطبق بر خواص لرزهخیزی منطقه تولید شدهاند و برای اینکار توابع موجکی مورد استفاده قرار گرفتهاند. تفاوت شتابهای اندازه گیری شده با شتابهای سازه سالم که از تحلیل دینامیکی بدست میآید حاکی از وجود خرابی در سازه میباشد. در ادامه دستگاه معادلات خطی عیب یابی تعیین گردیده است و برای این منظور ماتریس حساسیت پاسخسازهای نسبت به خرابی اعضا به عنوان ماتریس ضرایب دستگاه معادلات باید استخراج گردد. در پاسخهای تاریخچه زمانی دینامیکی مانند موردحاضر چنین دستگاه معادلاتی بیش تعیین شده است و جوابی از دستگاه معادلات با حداقل مجموع مربعات خطاها به عنوان جواب تقریبی خرابی در نظر گرفته میشود. همچنین جواب دقیق خرابی طی فرایند نیوتن رافسون با بهروز رسانی ماتریس حساسیت، تشکیل دستگاه معادلات خطی به طور متوالی به دست میآید. در آخر یک مثال عددی از یک سازه تحت بار دینامیکی در نظر گرفته شده است. نتایج عددی حاصله حاکی از موثر بودن روش پیشنهادی میباشد.

کلیدواژه ها

عیبیابی، تحلیل تاریخچه زمانی، شتابنگاشت مصنوعی، تحلیل حساسیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.