بررسی خصیصه های شخصیت و نگرش های زناشویی در زوج های متقاضی طلاق در دادگاه های خانواده شهر تهران
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مدیریت، روانشناسی و علوم انسانی با رویکرد توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: MPHCONF07_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 303
نویسندگان
استاد ممتاز دانشگاه تهران
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه تهران
چکیده
در این تحقیق به »بررسی خصیصه های شخصیت و نگرشهای زناشویی در زوجهای متقاضی طلاق در دادگاه های خانواده شهر تهران« پرداخته و سوال اصلی تحقیق بدین ترتیب مطرح شده است که خصیصه های شخصیت و نگرشهای زناشویی در زوجهای متقاضی طلاق در دادگاه های خانواده شهر تهران چگونه است؟ روش تحقیق حاضر توصیفی از نوع زمینه یابی میباشد. جامعه آماری تحقیق را تمامی زوجین متقاضی طلاق در دادگاه های خانواده شهر تهران تشکیل میدهند که با استفاده از روش نمونه گیری غیرتصادفی داوطلب تعداد ۱۲۰ نفر از زوجین متقاضی طلاق در دادگاه های خانواده شهر تهران بهعنوان نمونه در نظر گرفته شدند. در پژوهش حاضر از دو پرسشنامه نسخه چهارم سیاهه چندوجهی بالینی میلون (MCMI-IV) و رضایت زوجیت افروز (۱۳۹۰) استفاده شده است که دارای روایی و اعتبار مطلوبی میباشند. مدل آماری مورد استفاده t تک گروهی بوده است و یافته ها نشان داد که در مقیاسهای »افسردگی/ مالیخولیا«، »منفی گرایی«، »اضطراب فراگیر«، »شکایات جسمانی« و »افسردگی مزمن« میانگینهای تجربی بالاتر از میانگین نظری میباشند. همچنین، در مقیاسهای »مطلوب اندیشی همسران، رضایت زناشویی، رفتارهای شخصی، رفتارهای ارتباطیو اجتماعی، روش حل مساله، اوقات فراغت و تعامل احساسی (کلامی و بصری)« نیز میانگین زوجین متقاضی طلاق بالاتر از حد متوسط میباشد.کلیدواژه ها
خصیصه های شخصیت، نگرشهای زناشویی، زوجهای متقاضی طلاق، دادگاه های خانواده، شهر تهرانمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.