کیفیت آمار ثبتی دانشجویان: مطالعه موردی دانشگاه کردستان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه کارافن، دوره: 19، شماره: 0
  • کد COI اختصاصی: JR_KARFN-19-0_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سواره رشیدی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی توسعه آموزش عالی، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران.

بختیار جواهری

استادیار، گروه علوم اقتصادی، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران.

ناصر شیربگی

استاد، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران.

چکیده

امروزه بیشتر سازمان ها برای انجام امورشان تا حدود زیادی به سیستم های اطلاعاتی وابسته هستند پس کیفیت اطلاعات به دست آمده از این سیستم ها بر روند کاری سازمان اثر تعیین کننده ای دارد. داده های بی کیفیت هزینه های زیادی بر سازمان ها تحمیل می کنند که باعث کاهش کارایی و بهره وری می گردد. بهبود کیفیت داده راهکاری مناسب و با هزینه ی بهینه برای رفع این مشکل است. برای بهبود کیفیت اطلاعات باید به فکر بهبود طراحی و عملکرد این سیستم های اطلاعاتی بود و این کار مستلزم این است که معنی و مفهوم کیفیت داده به عنوان یک محصول شناخته شود، راه های اندازه گیری آن را دانست و در جهت بهبود کیفیت داده به طراحی مناسب و عملکرد صحیح سیستم اهتمام ورزید. بر این اساس هدف این تحقیق سنجش کیفیت آمار ثبتی دانشجویان دانشگاه کردستان به صورت کلی و همچنین به تفکیک حوزه های کاری نظام آمار ثبتی است که به این منظور از رویکرد تحقیق آمیخته (کیفی- کمی) و شیوه اکتشافی استفاده شده است. در بخش کیفی مفاهیم نظری از طریق مطالعات کتابخانه ای ارائه، شاخص های کیفیت داده شناسایی و مهم ترین آنها انتخاب شده است. لذا «چک لیست ارزیابی کیفیت آمار ثبتی» با استفاده از نظرات خبرگان تدوین شده است. در بخش کمی سامانه آموزشی گلستان به صورت میدانی مورد پایش قرارگرفته، چک لیست تکمیل و تحلیل شده است. نتایج نشان می دهد کیفیت آمار ثبتی دانشجویان به میزان ۷۹ درصد بوده که در حوزه های شناسایی، ثبت، انتقال، پردازش و ارائه به ترتیب  ۷۶، ۸۵، ۹۲، ۵۴ و ۶۳ درصد بوده است.

کلیدواژه ها

کیفیت داده, سیستم جهان واقعی, سیستم اطلاعاتی, آمار ثبتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.