پوشش های نانوکامپوزیتی خودترمیم شونده: مفاهیم و عملکرد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی فناوری نانو در صنعت برق
  • کد COI اختصاصی: NANOENERTECH07_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی فقیهی

گروه شیمی و فرآیند، پژوهشگاه نیرو، تهران، ایران

چکیده

امروزه استفاده وسیعی از فلزات و آلیاژها در صنایع برق وجود دارد. معضل خوردگی در فلزات یکی از چالش های اصلی در صنایع برق می باشد. یکی از راه های محافظت از فلزات در برابر خوردگی استفاده از پوشش های مقاوم در برابر خوردگی است. در زمینه مواد پوششی، در سال های اخیر بحث پوشش های خودترمیم شونده مورد توجه محققان قرار گرفته است. استفاده از پوشش های خودترمیم شونده علاوه بر محافظت از مواد در برابر خوردگی، موجب ترمیم پوشش و عمر مفید بالاتر آن می گردد که در نهایت موجب کاهش هزینه های صنعت برق خواهد بود. از این رو در این مقاله سعی گردیده با توجه به اهمیت این موضوع، به مفاهیم اساسی در خصوص پوشش های خودترمیم شونده، انواع و نحوه عملکردشان پرداخته شود. به علاوه در خصوص نانوکامپوزیت های پلیمری که در ساخت پوشش های خودترمیم شونده کاربرد دارند، یافته های برخی محققان جمع بندی شده است.

کلیدواژه ها

پوشش های خودترمیم شونده؛ نانوکامپوزیت؛ پلیمر؛ نانومحفظه؛ میکرو/نانو کپسول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.