بررسی گردشگری روستای کردشت از توابع بخش سیه رود شهرستان جلفا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی معماری، شهرسازی و گردشگری (پژوهشهای کاربردی و راهکارهای نوین)
  • کد COI اختصاصی: ASULW07_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 367
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم سعیدی علمداری

دانشجوی کارشناسی گردشگری دانشگاه تبریز

ابوالقاسم تقی زاده فانید

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز

چکیده

صنعت گردشگری امروزه به صنعتی پردرآمد و نجات دهنده برای کشورها تبدیل شده است که اشتغال و پیشرفت اقتصادی را به دنبال دارد واین صنعت مخصوصا برای کشورهای در حال توسعه مثل کشور خودمان می تواند به عنوان صنعتی برای توسعه شهر ها و روستاها واقع شود (طیبی بابک و جباری ، ۱۳۸۶) یکی از مهم ترین نوع گردشگری گردشگری روستایی است که به عنوان یکی از ارکان اساسی رسیدن به توسعه می باشد لذا می توان با تقویت زمینه های گردشگری در هر روستا با توجه به توانایی ها و پتانسیل ها موجب افزایش چشم گیر ورود گردشگر و در نتیجه استفاده از فواید ان در روستا ها شد . توسعه پایدار روستایی پدیده ای پیچیده و دارای ابعاد متعدد است. در واقع بدون شناخت جنبه های مختلف سکونت در روستا حفظ آینده روستا امکان پذیر نمی باشد. حفظ پایداری روستا هدف غایی مولفه های توسعه پایدار روستایی است. یک جانبه نگری و یا نادیده گرفتن هر یک از مولفه های توسعه پایدار روستا، خسارات جبران ناپذیری برای آینده روستا به دنبال دارد. نتایج بررسی نشان دهنده آن است که جهت دستیابی به توسعه پایدار روستایی می بایست مولفه هاییی نظیرفرهنگ، محیط زیست، امنیت، آموزش، مشارکت و انسان را در نظر گرفت (مریم زنگنه، ۱۳۹۸). در این تحقیق میخواهیم جاذبه های انسانی روستای کردشت ، گردشگری آن وتاثیر آن ها بر توسعه این روستا را بررسی کنیم . روستای کردشت از توابع شهرستان جلفا واقع در استان آذربایجان شرقی به دلیل دارا بودن جاذبه های زیاد از مناطق تفریحی و گردشگری مهم استان می باشد. لذا، مطالعه ارزش تفریحی آن می تواند در پیش بینی نیازها، رفع کمبودها و توسعه گردشگری در منطقه موثر باشد (مهری راعی جدیدی، ۱۳۹۰)

کلیدواژه ها

گردشگری ،گردشگری روستایی، توسعه پایدار ، روستای کردشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.