بازیابی عوامل موثر بر ارتقای تعاملات اجتماعی در مجتمع ها ی مسکو نی در دوران همه گیری (نمونه موردی: مجتمع های مسکونی فرهنگ، اندیش ه و آزادی کرمانشاه)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هفتمین همایش ملی معماری، شهرسازی و گردشگری (پژوهشهای کاربردی و راهکارهای نوین)
- کد COI اختصاصی: ASULW07_092
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 322
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، گروه معماری و شهرسازی، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
استا د یار،گروه معماری، واحد اسلام آباد غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلام آباد غرب، ایران
چکیده
وقوع پاندمی کووید ۱۹ و ضرورت قرنطینه در دوران این بیماری سبب شد، انتظارات متداول از فضاهای مورد استفاده انسان مورد بازبینی قرار گیرد. بارگزاری و کاربرد بسیاری از فضاهای مذکور، کاهش و در عوض فضاهایی با تراکم جمعیتی محدودتر مورد توجه قرار گرفته اند. در این میان مولفه های تاثیرگذار در قوام روابط متقابل انسان ها همچون تعاملات اجتماعی، به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و رنگ باخته اند. بهبود کیفیت تعاملات اجتماعی در مجتمع های مسکونی برای زمان پاندمی از رویکرهای مورد توجه برای حل این دسته از مشکلات در آینده می باشد. هدف از انجام این پژوهش بررسی عوامل موثر بر ارتقای تعاملات اجتماعی با حفظ اصل فاصله گذاری اجتماعی و تعیین میزان نقش آنها است. در این راستا متغیرهای موثر پژوهش از طریق مطالعات کتابخانه ای استخراج شده و در سه بخش عملکردی، کالبدی و معنایی دسته بندی شده اند، سپس میزان تاثیر مولفه های زیر مجموعه آنها در یک تحقیق آماری توسط پرسشنامه سنجیده شده است. مجتمع های مسکونی فرهنگ، اندیشه و آزادی شهر کرمانشاه به عنوان جامعه آماری این پژوهش انتخاب شده و ۳۶۵ نفر آنها به روش تصادفی ساده مورد پرسش قرار گرفته اند. داده های گرد آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند و آزمون فرضیات توسط ضریب همبستگی پیرسون صورت گرفت. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد بین هر سه متغییر منتخب، یعنی ویژگی های کالبدی، معنایی و عملکردی مجتمع های مسکونی و تعاملات اجتماعی ساکنین در زمان قرنطینه، رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد همچنین میزان تاثیر مولفه های زیر مجموعه متغیرها برای هر مجتمع نیز مشخص گردید. در پایان و با استناد به یافته های این پژوهش، پیشنهادات کاربردی در راستای ارتقای کمی و کیفی تعاملات اجتماعی در مجتمع های مسکونی ارائه شده است.کلیدواژه ها
کوید ۱۹ ، پاندمی، قرنطینه، تعاملات اجتماعی، مجتمع های مسکونیمقالات مرتبط جدید
- تحلیلی بر روند مدیریت اماکن ورزشی در ایران طی سه دهه اخیر
- دلیل جذب گردشگران عربستان به خدمات زیبایی شیراز
- Long -Term Effects of Nature -Based Therapeutic Interventions on Tumor Growth and Metastasis -Related Gene Expression: A Comprehensive Review of Animal Cancer Models
- ارائه مدل مفهومی برنامه ریزی گردشگری سلامت با رهیافت برنامه ریزی تعاملی
- پتانسیل های گنبدهای نمکی، غارهای نمکی و اتاق های نمک در توسعه توریسم درمانی و گردشگری سلامت
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.