بررسی اثر برهمکنش سیال – سازه بروی ارتعاشات پوسته های استوانه ای چند لایه الیافی – فلزی با لایه محرک پیزوالکتریک و سنسور تعبیه شده

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله علمی مکانیک مواد پیشرفته و هوشمند، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_MASM-2-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی خادمی کوهی

گروه هوافضا، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

احمد قاسمی قلعه بهمن

دانشکده مهندسی مکانیک/ دانشگاه سمنان

امین فرخ آبادی

گروه هوافضا، دانشکده مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محمدرضا محمد علیها

گروه مهندسی صنایع، دانشکده صنایع، دانشگاه علم و صنعت، تهران، ایران

محمود جدی

گروه مکانیک، دانشکده مکانیک، دانشگاه مالک اشتر، تهران، ایران

چکیده

این پژوهش به بررسی ارتعاشات پوسته های استوانه ای چند لایه الیاف-فلزی آلومینیوم با لایه های تعبیه شده پیزوالکتریک که دارای اندرکنش سیال-سازه است بر اساس تئوری الاستیسیته سه بعدی می پردازد. با استفاده از رویکرد فضای حالت معادلات حرکت برای شرایط مرزی تکیه گاهی ساده بدست آمدند. فرکانس های طبیعی پوسته استوانه چند لایه فیبر فلز شامل سیال محرک با حل معادله فرکانس ویژه حاصل شدند. اثر پارامترهای مختلف مثل طول به شعاع، سرعت سیال، عدد موج محیطی و شعاع به ضخامت برای آلومینیوم تقویت شده با الیاف کربن مورد بررسی قرار گرفت. نسبت حجمی کامپوزیت/فلز ثابت در نظر گرفته شد. تاکنون پژوهشی بروی پوسته های استوانه ای چند لایه الیاف-فلزی آلومینیوم با لایه های تعبیه شده پیزوالکتریک که دارای اندرکنش سیال-سازه انجام نشده است . موضوع بسیار جدیدی است. مطابقت و همگرایی نتایج پژوهش حاضر با مقایسه نتایج فرکانس های طبیعی گزارش شده در ادبیات تائید گردید و بیانگردقت بالای نتایج حاصل از این پژوهش می باشد.

کلیدواژه ها

؛ ارتعاشات آزاد ؛ پوسته استوانه ای ؛ فیبر فلز لمینیت ؛ تئوری الاستیسیته ؛, ؛ روش اجزاء محدود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.