تحلیل پارامتری ضربه بر روی پوسته های استوانه ای ساندویچی با رویه FML و هسته مدرج تابعی با استفاده از یک تئوری پوسته جدید

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری کامپوزیت، دوره: 9، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JSTC-9-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی داور

دانشیار،مجتمع دانشگاهی مواد و فناوریهای ساخت،دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

محسن حیدری بنی

دانشجوی دکتری،مجتمع دانشگاهی موادوفناوریهای ساخت،دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران.

رضا آذرافزا

دانشیار،مجتمع دانشگاهی موادوفناوریهای ساخت،دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

جعفر اسکندری جم

استاد،مجتمع دانشگاهی مواد وفناوریهای ساخت،دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران.

چکیده

در مقاله حاضر به تحلیل پارامتری ضربه بر روی پوسته های استوانه ای ساندویچی با رویه FML و هسته مدرج تابعی با استفاده از یک تئوری پوسته جدید پرداخته شده است. در این پژوهش دو مدل جدید، ساده و مهندسی برای پیش گویی تاریخچه نیروی تماس ناشی از برخورد عرضی شبه استاتیکی توسط ضربه زننده الاستیک و ایزوتروپیک به شکل کره، با سرعت پایین به پوسته استوانه ای کامپوزیتی ارائه شده است. این دو مدل عبارتند از: مدل نیم سینوسی (یا H-S) و مدل جرم و فنر بهبود یافته با دو درجه آزادی (یا IS-M). در مدل H-S حداکثر نیروی تماس و مدت زمان تماس به روش تحلیلی استخراج شده اند. در مدل IS-M ، ابتدا جرم و سفتی موثر پوسته در محل تماس به روش تحلیلی محاسبه شده، سپس با استفاده از روش تکرار و رسیدن به همگرایی، سفتی تماس اصلاح شده به دست آمده است. اعتبارسنجی نتایج پژوهش حاضر با مقایسه با نتایج تئوری و تجربی سایر محققین و نتایج حاصل از نرم افزار ABAQUS صورت پذیرفته و تطابق خوبی حاصل شده است. نتایج نشان می دهند که هر چه اثر عبارت های (z/R + ۱) دقیق تر محاسبه شوند، دقت محاسبه پاسخ ضربه افزایش می یابد. همچنین، نتایج عددی نشان می دهند که برخی پارامترها از جمله ساختار، جنس و زاویه لایه ها و کسر حجمی فلز (MVF) و نسبت ضخامت هسته به ضخامت کل پوسته در پوسته های ساندویچی FML/Core/FML با هسته FGM، اثر قابل ملاحظه ای بر روی پاسخ ضربه این پوسته ها می گذارند.

کلیدواژه ها

پوسته های استوانه ای ساندویچی, ضربه عرضی سرعت پایین, تئوری مرتبه بالای تصحیح شده, مدل ضربه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.