مدلسازی پدیده های درگیر در رسیدن پنیر سفید تولید شده به روش فراپالایش پس از نمکپاشی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله مهندسی بیوسیستم ایران، دوره: 45، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJBSE-45-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مولود نورانی

دانشجوی دکتری علوم و صتایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان

ناصر همدمی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان

علی نصیرپور

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

مرحله رسیدن پنیر از مراحل مهم در تولید آن است. در این تحقیق فرایند رسیدن پنیر سفید تهیه شده به روش فراپالایش (UF) عمدهترین پنیر صنعتی تولیدی در کشور از نظر انتقال جرم، حرارت، و تغییرات خصوصیات کیفی و ویژگیهای حسی به طور جامع بررسی شده و مدلی ریاضی برای توصیف آنها ارائه شده است. بدین منظور پس از اندازهگیری شاخصهای لیپولیز، پروتئولیز، بافت، و ویژگیهای حسی، مدل سینتیکی مناسب برای توصیف تغییرات این شاخصها تعیین شد و با مدل انتقال حرارت موجود و با به دست آوردن رابطه عدد اسیدی با طعم و بافت دارای ازت غیرپروتئینی، مدل ریاضی جامعی برای توصیف هم زمان این رویدادها شرح و بسط داده شد: انتقال غیر همجهت آب و نمک با قانون دوم فیک، انتقال حرارت با استفاده از قانون دوم فوریه، تغییرات ویژگیهای کیفی به عنوان تابعی از عوامل درونی و بیرونی در حین رسیدگی، و نمکزنی با استفاده از نرمافزار متلب. به کمک روابط مذکور می توان تغییرات شاخصهای لیپولیز، پروتئولیز، بافت، ویژگیهای حسی، نمک، رطوبت، و دما را پیشبینی کرد. مقایسه نتایج حاصل از مدل با دادههای اندازهگیری شده همبستگی بالای بین این مقادیر را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

انتقال جرم, انتقال حرارت, پروتئولیز, لیپولیز, مدل ریاضی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.