بررسی عوامل موثر بر میزان شناخت و آگاهی مدیران نسبت به بخش تعاون (مطالعه موردی تعاونی های کشاورزی استان تهران)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، دوره: 42، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAEDR-42-4_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه هاشمی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

ایرج ملک محمدی

استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

حمید موحد محمدی

دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

هدف این مقاله بررسی عوامل موثر بر میزان آگاهی مدیران تعاونی ها نسبت به بخش تعاون بود. از نظر روش تحقیق، این تحقیق پیمایشی و از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق شامل ۴۹۸نفر از مدیران تعاونی های کشاورزی استان تهران بود که تعداد ۷۲ نفر از آنان به روش نمونه گیری تصادفی با انتساب متناسب به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. روایی محتوایی پرسشنامه مورد استفاده جهت گردآوری داده‎ها با کسب نظرات اساتید دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران و کارشناسان وزارت تعاون مورد بررسی و اصلاحات لازم صورت گرفت. جهت تعیین پایایی بخش میزان آگاهی نسبت به بخش تعاون از ضریب آلفا کرونباخ استفاده گردید که مقدار آن برابر با ۸۷/۰ به دست آمد. نتایج آمار توصیفی نشان داد که میزان آگاهی (۰۵/۱۸درصد) از مدیران مورد مطالعه نسبت به بخش تعاون در حد خیلی زیاد بوده است. نتایج تحلیل همبستگی نشان داد که بین میزان تحصیلات، میزان استفاده از فعالیت‎های آموزشی و ترویجی، میزان استفاده از منابع اطلاعاتی و کانال‎های ارتباطی، انگیزه عضویت در تعاونی ها، کارآمدی مدیران، ویژگی‎های اجتماعی و میزان آگاهی نسبت به بخش تعاون رابطه معنی‎دار وجود دارد. بر اساس نتایج تحلیل رگرسیون نیز مشخص گردید که پنج متغیر میزان استفاده از منابع اطلاعاتی و کانال های ارتباطی، ویژگی‎های اجتماعی، میزان استفاده از فعالیت های آموزشی و ترویجی، میزان کارآمدی مدیران تعاونی ها و ویژگی های کارآفرینی توانایی تبیین در حدود ۷۳ درصد از تغییرات متغیر وابسته را دارند.

کلیدواژه ها

استان تهران, بخش تعاون, تعاونی های کشاورزی, عوامل موثر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.