بررسی تقاضای لبنیات در ایران با استفاده از سیستم تقاضای تقریبا ایده آل

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، دوره: 45، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAEDR-45-4_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل پیش بهار

Associate Professor, Department of Agricultural Economics, Faculty of Agriculture, Tabriz University, Iran

مجید خیری نتاج فیروز جاه

MSc. Student, Department of Agricultural Economics, Faculty of Agriculture, Tabriz University, Iran

چکیده

مصرف محصولات لبنی از دیدگاه بهداشت و سلامت و از نظر اقتصادی بسیار حائز اهمیت است. تجزیه و تحلیل رفتار مصرفی مصرف­کنندگان می­تواند کمک زیادی به اتخاذ سیاست­های اصولی و درست در این زمینه کند؛ بنابراین در این مطالعه تقاضا برای شیر، ماست و پنیر با استفاده از داده­های سری زمانی مربوط به سال­های ۱۳۶۳- ۱۳۸۸ در چارچوب سیستم تقاضای تقریبا ایده­آل برآورد شد. نتایج این مطالعه بیانگر منفی بودن تمام کشش­های خودقیمتی است و نشان می دهد شیر و پنیر در مقابل تغییرات قیمت کشش ناپذیراند؛ اما تقاضای ماست در مقابل تغییرات قیمت بسیار حساس است. تمام کشش­های درآمدی مثبت است و محاسبه کشش آلن بیانگر وجود رابطه جانشینی بین شیر و ماست و ماست و پنیر و رابطه مکملی بین شیر و پنیر است.

کلیدواژه ها

almost ideal demand system, Consumer behavior, Dairy products, Elasticity

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.