بررسی نگرش کارشناسان شرکت های خدمات فنی- مشاوره ای درباره عملکرد سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، دوره: 45، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAEDR-45-4_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیومرث زرافشانی

Faculty Member in Agricultural Extension and Education , Agricultural Department, Razi University, Iran

کبری ارکوازی

M.Sc. Student in Agricultural Extension and Education, Agricultural Department, Razi University, Iran

خدیجه مرادی

Ph.D. Candidate in Rural Development, Agricultural Department, Razi University, Iran

چکیده

هدف مطالعه حاضر، بررسی نگرش کارشناسان شرکت­های خدمات فنی- مشاوره­ای درباره عملکرد سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی بود. جامعه مورد مطالعه ۱۲۷ نفر از کارشناسان شهرستان سنقر بودند که ۴۵ نفر از آنان، با توجه به سابقه کار و رشته تحصیلی به روش نمونه­گیری هدفمند انتخاب شدند. این پژوهش با استفاده از روش کیو انجام پذیرفت. روش کیو ترکیبی از دو روش کیفی و کمی است و رویکردی است که در آن ذهنیت­های مختلف افراد درباره موضوعی شناسایی می­شود. ابزار جمع آوری داده­ها ۲۵ کارت بود که گویه های مندرج در هریک با استفاده از تکنیک گروه های متمرکز استخراج شد. پس از تایید روایی صوری گویه­ها توسط کارشناسانی که جزء نمونه تحقیق نبودند، کارت ها برای مرتب سازی در اختیار نمونه مورد مطالعه قرار گرفت. براساس نتایج تحلیل عاملی کیو، نگرش کارشناسان درباره عملکرد سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در قالب چهار الگوی ذهنی شامل نگاه آرمان گرایانه، منتقدانه، ساختارگرایانه و محافظه­کارانه دسته بندی شد. نتایج این مطالعه می­تواند دستاوردهایی برای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه به دنبال داشته باشد. این سازمان می­تواند در جذب و ماندگاری اعضا، نگرش ­آن­ها را مد نظر قرار دهد.

کلیدواژه ها

agricultural advisory and technical engineers, Agricultural and Natural Resources Engineering Organization, Attitude, Q methodology

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.