واکاوی چالش های تجاری سازی محصولات ارگانیک و سالم بر اساس تئوری بنیادی (مطالعه موردی: شهر کرمانشاه)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، دوره: 51، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAEDR-51-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهراب دل انگیزان

دانشیار گروه اقتصاد، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

عبدالحمید پاپ زن

دانشیار گروه ترویج و توسعه روستای، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

شیرین آرمند

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت کارآفرینی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

چکیده

از راه­های دست­یابی به کشاورزی پایدار در کشور و منطقه، حرکت به سمت تبدیل کردن مزارع به مزارع ارگانیک است. این مهم زمانی محقق می­شود که تمایل کشاورزان و تولیدکنندگان به تولید محصولات ارگانیک افزایش یابد، یعنی برای تولیدکننده مزیتی وجود داشته باشد که به تولید محصول ارگانیک متمایل شود. تجاری­سازی و افزایش درآمد تولیدکننده یکی از راه­های ایجاد این مزیت می­باشد. کشور ایران با مشکلات و محدودیت­های در زمینه تولید و تجاری­سازی محصولات ارگانیک دست به گریبان است. بنابراین، با بهره­گیری از پارادایم کیفی و تئوری بنیانی در این پژوهش به واکاوی چالش­های تجاری­سازی محصولات ارگانیک در ایران پرداخته شد. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه عمیق با خبرگان در زمینه تجاری­سازی محصولات ارگانیک، مشاهده مستقیم، اسناد و مدارک کتابخانه­ای و اینترنتی استفاده شد. روایی ابزار تحقیق نیز توسط اعضاء هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی تایید شد. نتایج نشان داد که چالش­ها به دو دسته مشکلات اداری و ساختاری و محدودیت­های تولیدی و محیطی تقسیم شده­اند و عبارتند از: ضرورت حمایت دولت، فرایندهای پیچیده مجوزده، استانداردهای پیچیده و دشوار، عدم همکاری ارگان­های مرتبط، وضعیت اقتصادی نامناسب جامعه، لزوم فرهنگ­سازی مناسب، عدم اعتماد به محصولات ارگانیک، عدم نظارت بر بازار و فرایندهای هزینه­بر بودن تولید، وابستگی کشاورزی به شرایط جوی، مسئله هزینه-فرصت، زیرساخت­های نامناسب، عدم آموزش تولیدکنندگان ومسئله مجاورت.

کلیدواژه ها

تجاری سازی, کشاورزی ارگانیک, محصولات ارگاانیک, چالش ها و محدودیت ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.