مشارکت سیاسی در استان گلستان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات اجتماعی ایران، دوره: 4، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JSSI-4-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فاضلی

استادیار جامعه شناسی دانشگاه مازندران

غلامرضا خوشفر

استادیار جامعه شناسی دانشگاه مازندران

چکیده

تبیین مشارکت سیاسی یکی از موضوعات مناقشهبرانگیز در جامعهشناسی سیاسی است. از همینرو نظریههای متعددی در اینزمینه ارائه شده است. این نظریهها طیفی از متغیرهای روانشناختی، منزلتی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را بهکار میگیرندتا به تبیین درخوری از مشارکت سیاسی دست یابند. این مقاله ضمن مرور مختصر برخی نظریههای مشارکت سیاسی کهبیشتر بر متغیرهای نگرشی متمرکز شدهاند، الگویی نظری ارائه میکند که همزمان مهمترین متغیرها و گزارههای مندرج دربقیه نظریات را در خود دارد. سپس به کمک آزمون تی، تفاوت دو گروهی که در اولین دور انتخابات ریاست جمهوری سال۱۳۸۴شرکت کردند و آنها که شرکت نکردند، بررسی شده است. این بررسی نشان میدهد تنها دو متغیر احساس بیقدرتی وهمچنین میزان مشروعیتی که افراد برای نظام سیاسی قایل هستند، در میان دو گروه مذکور تفاوت معنادار دارد. این مقالههمچنین دربردارنده دادههای توصیفی قابل توجهی درخصوص ویژگیهای فرهنگ سیاسی مردم استان گلستان است. دادههایاین تحقیق از »پیمایش ملی فرهنگ سیاسی مردم ایران« گرفته شده که در سال ۱۳۸۴انجام شده است.

کلیدواژه ها

مشارکت سیاسی, فرهنگ سیاسی, نگرشهای سیاسی, مشروعیت, احساس بیقدرتی, استان گلستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.