معرفی کاربرد روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت(ABC)در صنعت ساخت و ساز

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE03_343
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3547
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اقبال شاکری

استادیار گروه مهندسی و مدیریت ساخت دانشکده عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر

فریدون فرداد

کارشناس ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، دانشکده عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

در کشور ما در هر سال مبالغ هنگفتی صرف اجرای پروژه های ساخت و ساز، در قالب طرح های عمرانی، غیرعمرانی و خصوصی می شود. اما اغلب این طرح ها و پروژه ها به دلیل وجود عوامل گوناگونی با صرف زمان و هزینه ای بیش از زمان و بودجه مصوب و از پیش تعیین شده آ ها ( صرف نظر از آثار و تورم مستمر و متوالی) به انجام می رسند. یکی از کاستی های بسیار جدی در عرصه مدیریت ساخت و ساز کشور ما عدم برقراری یک سیستم معین ( Formal system) برای محاسبه و استخراج هزینه های واقعی فعالیت های مختلف در طی اجرای کارها می باشد. بدون تردید هر شرکتی برای تخمین سود و زیان خود، در مدت اجرای پروژه ، روشی را ابداع می کند. ولی مادامی که این روش به شکل سیستماتیک و اصولی نباشد، همواره خطر فراموش کردن و یا در نظر نگرفتن برخی از هزینه ها وجود دارد و ممکن است که مسئولان امر با نتایج غیر منظره و اغلب ناگواری مواجه گردند. اطلاع از هزینه واقعی یک پروژه قبل از شروع آن از اهمیت زیادی برای کارفرمایان و پیمانکاران برخوردار است . در این مقاله به معرفی اجمالی رویکرد هزینه یابی بر مبنای فعالیت ( ABC) پرداخته می شود. لازم به ذکر است، در این روش هزینه های متغیر، ثابت و بالاسری هر پروژه با استفاده از کلیه فعالیتهای مورد نیاز آن پروژه مشخص می شود. از مزایای عمده این روش، آشکار ساختن هزینه واقعی پروژه، بهبود و توسعه تصمیم گیری و افزایش احتمال برنده شدن در مناقصه ها می باشد.

کلیدواژه ها

هزینه یابی بر مبنای فعالیت ( ABC) ، محرک های هزینه ، هزینه واقعی پروژه ، مدیریت هزینه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.