فراتحلیل بررسی عوامل موثر بر توسعه کارآفرینی سازمانی در ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: RMIECONF13_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 418
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید قلی زاده قلعه عزیز

دانشجوی دکتری توسعه کشاورزی دانشگاه زنجان

سیدجمال ساداتی

مدیرکل سازمان تعاون روستایی استان آذربایجان غربی

محمد قربانی

رییس اداره تعاون روستایی شهرستان ارومیه

امیر رضاآبادی

کارشناس نظام های بهره برداری سازمان تعاون روستایی استان آذربایجان غربی

سلیمان قادرزراده

کارشناس سازمان تعاون روستایی استان آذربایجان غربی

چکیده

امروزه بسیاری از صاحب نظران بر این باورند که حیات و بقای سازمان ها به توسعه، بهبود و ارتقاء کارآفرینی سازمانی در آن ها بستگی دارد. از طرفی کارآفرینی سازمانی راهبردی برای توسعه اقتصادی محسوب می شود و از سوی دیگر توسعه کارآفرینی سازمانی، بدون شک نیازمند ساختار سازمانی متناسب با آن است. با این اوصاف، بررسی اثر ساختار سازمانی ارگانیک بر توسعه کارآفرینی سازمانی در تعاونی ها به منظور ارتقاء، پویایی و بهبود عملکرد آن ها امری ضروری است. لذا بررسی اثر ساختار سازمانی به منظور فراهم آوردن الزامات مناسب جهت توسعه کارآفرینی سازمانی در سازمان ها امری ضروری است تا از این طریق بتوانند در مسیر و اهداف خود به درستی گام بردارند. درخصوص کارآفرینی سازمانی مطالعات متعددی توسط پژوهشگران در کشور انجام شده است اما هر یک از این مطالعات از یک بعد خاص مساله را مورد بررسی قرار داده و نتایج این مطالعات بصورت کلی مورد بررسی قرار نگرفته اند. لذا این مطالعه با هدف جمع بندی مطالعات انجام شده در این زمینه و اولویت بندی عوامل موثر بر توسعه کارآفرینی انجام شد. جهت بررسی این موضوع از روش فراتحلیل استفاده گردید. جامعه آماری مورد مطالعه، مقالات موجود در پایگاه های داده داخل کشور با کلید واژه کارآفرینی سازمانی بود (۱۴=n). نتایج نشان داد مهمترین عوامل موثر بر توسعه کارآفرینی سازمانی در مطالعات بر حسب فراوانی عبارتند از: فرهنگ سازمانی، ساختار سازمانی، سبک رهبری، منابع انسانی، ریسک پذیری و نوآوری و خلاقیت.

کلیدواژه ها

کارشناس سازمان تعاون روستایی استان آذربایجان غربی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.